Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijedlog ugovora

Brijuni rivijera: Vijećnici glasovali "za", ali uz nove amandmane

Plinio Cuccurin
Duško Marušić/Pixsell
02.07.2011.
u 15:35

Osnovne primjedbe koje je predložio IDS odnose se na rok prava građenja na Pineti i Hidrobazi, potom na visinu i način obračuna naknade, te na neplaćanje naknade na rušenje bezvrijednih objekata.

Vijećnici gradskog vijeća Pule glasovali su za prijedlog Ugovora o Brijuni rivijeri, ali uz uvjet da se prije prihvaćanja prijedloga Ugovora prihvate amandmani IDS-a i šest amandmana Nezavisne Liste Plinia Cuccurina.

To je slična situacija kao što je bila i na sjednici skupštine istarske županije u Pazinu, a slično je i to što su prije pazinskog i pulskog zasjedanja prosvjednici građanske inicijative “Volim Pulu“ izrazili svoje negodovanje, a potom bili prisutni i na sjednicama.

Osnovne primjedbe koje je predložio IDS odnose se na rok prava građenja na Pineti i Hidrobazi, potom na visinu i način obračuna naknade, te na neplaćanje naknade na rušenje bezvrijednih objekata. Također je u Puli na sjednici koja je trajala i nakon ponoći, uvršten prijedlog da se građanima omogući pristup moru i lučici unutar Brijuni rivijere.

Prihvaćeno je i šest amandmana Liste Plinia Cuccurina koje je izradio Bruno Nefat. Među ostalim, IDS i oporba složili su se da sredstva naknade od koncesije trebaju koristiti i jedinice lokalne samouprave, a prihvaćena je i Nefatova ideja da prednost za izvođenje radova kao i za zapošljavanje imaju ljudi iz Istre ako ispunjavaju uvjete.

Traži se i uvođenje ugovorne kazne za koncesionara u slučaju da ne gospodari dobro objektima koje nakon isteka koncesije, treba prepustiti vlasniku zemljišta, odnosno državi i lokalnoj samoupravi.

Nezavisna lista Cuccurina traži javnu raspravu i javnu prezentaciju projekta kao jedan od uvjeta za konsenzus na prijedlog ugovora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije