Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jednoglasna presuda

Breivik ostaje u zatvoru: Ubojici 77 osoba odbijen zahtjev za uvjetni otpust

FILE PHOTO: Court hearing for mass killer Anders Behring Breivik's parole request
Foto: NTB/REUTERS
1/3
01.02.2022.
u 17:46

Danas 42-godišnji Breivik osuđen je 2012. na 21 godinu zatvora, maksimalnu kaznu u Norveškoj

Sud u Norveškoj odbio je zahtjev Andersa Behringa Breivika za uvjetni otpust i u presudi objavljenoj u utorak naložio da masovni ubojica ostaje u zatvoru.

Breivik, desničarski i antimuslimanski ekstremist i neonacist, u srpnju 2011. je u najgorem mirnodopskom zločinu u Norveškoj ubio 77 ljudi. Osam osoba ubio je bombom u Oslu, a potom je još 69, uglavnom tinejdžera, ustrijelio u ljetnom kampu mladeži laburističke stranke na otoku Utoyji.

Anders Behring Breivik
Foto: NTB/REUTERS

Danas 42-godišnji Breivik osuđen je 2012. na 21 godinu zatvora, maksimalnu kaznu u Norveškoj. No, ona se može produžiti na neodređeno vrijeme ako se smatra da osoba i dalje predstavlja prijetnju za društvo.

“Rizik od počinjenja nasilja realan je i značajan kao i onda kada je (Breivik) prvi put osuđen”, stoji u jednoglasnoj presudi okružnog suda u Telemarku.

Breivik je imao pravo zatražiti uvjetni otpust nakon što je odslužio prvih deset godina kazne, a ponovni zahtjev ima pravo podnijeti godinu dana nakon prethodnog odbijanja.

Komentara 2

Avatar Asterix
Asterix
19:49 01.02.2022.

Zar u Norveškoj prije nije bilo ubojstava kad je maksimalna kazna 21 godina zatvora ili su procijenili da toliko vrijedi ljudski život.

PR
prokurator
19:13 01.02.2022.

njegovi fanovi širom svijeta, a bogami i u hrvackoj, na čemu drugom nego aparatima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije