Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBAR ULOV NA GRANICI

Brazilac i Talijan iz Hrvatske pokušali izvesti 1096 stabljika marihuane tvrdeći da je to indijska konoplja

Prevozili 1096 sadnica biljke Cannabis Sative
Foto: PU dubrovačko-neretvanska
1/4
19.01.2022.
u 14:47

Utvrđeno je da su biljke bile namijenjene makedonskom tržištu

Dvojica stranih državljana, 44-godišnji Talijan i 32-godišnji Brazilac uhićeni su 14. siječnja na graničnom prijelazu Karasović.

Oni su u tom trenutku izlazili iz Hrvatske. Bili su u teretnom vozilu, kojeg je vozio 44-godišnjak, dok je mlađi muškarac bio suvozač. Policajci su ga zatražili dokumente, a zatim su u vozilu uočili 1096 sadnica indijske konoplje. Dvojac je carinskim službenicima predao popratnu dokumentaciju za te biljke, no carinicima je ta dokumentacija bila sumnjiva. Pa su u pomoć pozvali Odjel kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije PU dubrovačke.

Uskoro je ishodovan nalog za pretragu vozila, a tijekom pretrage je izuzeto 1096 sadnica. Dvojac je predao dokumentaciju tvrdeći da se radi o industrijskoj konoplji. Međutim  preliminarnim vještačenjem je utvrđeno da se radi o stabljikama biljke Cannabis Sative koje su u sebi sadržavale znatno više od dozvoljenih 0,3 % Tetrahidrokanabinola.

Pretragom su također izuzeti kemijski i organski pripravci kao i uređaji koji se koriste u nedozvoljenom uzgoju marihuane. Utvrđeno je da su biljke bile namijenjene makedonskom tržištu pa je dvojac priveden i kazneno prijavljen.

VIDEO Srušen rekord: Hrvati od jučer plaćaju benzin najskuplje u povijesti!

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
15:00 19.01.2022.

Brazilac i Talijan iz Hrvatske pokušali izvesti 1096 stabljika marihuane tvrdeći da je to balkanska domoljubna konoplja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije