Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Caritas u Brezovici

Brat se mogao ugušiti dok su njegovateljice spavale

Caritas Brezovica
Foto: Marin Tironi/24 sata
24.06.2014.
u 18:29

Zoran Kljaić, voditelj kuće u Brezovici: Nije trebalo doći do sukoba. Roditelji bolesne djece često su vrlo emotivni

– Dok su njegovateljice spavale, moj sedmogodišnji brat mogao se ugušiti ili polomiti nožice – potresena je i jučer bila Anamarija Radev, čiji je brat stopostotni invalid s cerebralnom paralizom i atrofijom mozga i mišića te sedam drugih dijagnoza, štićenik Caritasove kuće za zbrinjavanje djece s tjelesnim i mentalnim oštećenjem “Bl. Alojzije Stepinac” u Brezovici. Nazvali smo je nakon što smo primili njeno pismo u kojem opisuje kako su ona i njena majka u nedjelju popodne išle posjetiti malenog brata i sina u Brezovicu te se – sukobile s njegovateljicama.

“Nije bilo nikoga od osoblja. U prostoriji zatvorenih vrata gospođa, čije je radno vrijeme trajalo i koja je trebala biti s djecom, spavala je, kao i druga zaposlenica u susjednoj prostoriji. Nakon što smo ih probudile, jedna od njih, kojoj nije bilo drago što smo joj prekinuli nedjeljni san, rekla je da će nam dovesti maloga Tomislava. Kazale smo da ćemo ga same pripremiti za šetnju i majka je otišla u sobu. Našla ga je potrbuške, s glavom u jastuku i nožicama koje su visjele iz željeznog krevetića. Vrlo se lako mogao ozlijediti pokušavajući se okrenuti. Vrativši se iz šetnje, htjele smo Tomislava staviti u krevetić, no gospođa nam je rekla da nam je zabranjen ulazak u sobu... Krenula sam vaditi dijete iz kolica kada je ta ista gospođa zalupila vratima sobe i skočila na mene gurajući me, vičući da ne smijem ući. Trudna sam i svašta je moglo proći po zlu. Morala sam je odgurivati od sebe...”, stoji u pismu.

Voditelj kuće u Brezovici Zoran Kljaić ispitao je navode i ustvrdio da nema osnove za pritužbe.

– Došlo je do nesporazuma jer je pravilo kuće da rodbina i posjetitelji ne idu u sobe zbog mogućih virusa, uznemiravanja..., samo što im to djelatnici često dopuštaju upravo zbog razumijevanja za roditeljsku brigu. Nije trebalo doći do sukoba. U nedjelju, kad su majka i kći došle u posjet, naše su njegovateljice imale stanku za dnevni odmor, jedna je bila u uredu, a druga u dnevnom boravku. Nisu potvrdile da su dječaku virile nožice iz krevetića. Roditelji su često vrlo emotivni zbog nemoći da pomognu svom bolesnom djetetu. Razumijem ih, ali ne trebaju se brinuti, djeca su kod nas vrlo dobro zbrinuta – kaže Z. Kljaić.     

>> Opet provala u dom u Brezovici, šesti put u tri godine

Komentara 8

MX
Mister X
07:50 25.06.2014.

za tu placu mnogi nebi ni spavali tamo samo da znamo

CM
cmagdalena
22:03 25.06.2014.

Da budem iskrena ja vjerujem da je ovo sto je gospoda napisala u pismu istina. Svaki put kad sam bila u hitnoj ili u bolnici sam srela osobe koje jednostavno ne rade svoj posao kako treba. Umjesto da rade sto im je zadatak oni spavaju kao ta gospoda ili tracaju s kolegicama. Cesto sam srela ljude kod kojih se vidi da nemaju pojma sto rade i da su samo dobili taj posao zbog veze.

DU
Deleted user
09:41 25.06.2014.

koliko pamtim u toj brezovici , odnosno u karitasovom domu za bolesnu djecu je vec bilo afera ,koje su efektno zataskane .vec pismo koje je trudnica poslala vecernjem bi trebao prodrmati odgovorne za nerad i nedolicno ponasanje prema onima koji nas kao nemocna bica trebaju.mozda ne bi bilo lose da odgovorni za zdravstvo i njegu poneki put navrate u inspekciju ,pa ako treba i zatvore koji kazamat od karitasa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije