Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BANDIĆEVA KORUPCIJSKA HOBOTNICA

Brat i sestra Šegota danas će biti ispitani na USKOK-u

Patrik Šegota Zagreb: Policija dovodi Patrika Šegotu na pretres njegova stana u Slovensku ulicu
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/4
15.07.2021.
u 08:19

Nakon što  brat i sestra Šegota budu ispitani, USKOK će odlučiti hoće li  i za koga će tražiti određivanje istražnog zatvora

Patrik Šegota i njegova sestra Tamara Šegota, koji su u srijedu uhićeni u sklopu posljednje policijsko-uskočke akcije, tijekom jutra bi trebali biti dovedeni u USKOK na ispitivanje.

Sumnjiče se za niz koruptivnih aktivnosti, što uključuje i primanje mita od  oko 600.000 kuna. To je mito, kako se sumnja, Šegota, inače bivši direktor zagrebačkih Gradskih groblja primio od poduzetnika Nenada Bukovca, kako bi Bukovčeva tvrtka dobila  poslove vrijedne 4 milijuna kuna s Gradskim grobljima. Da bi se to prikrilo, u pomoć je priskočila Tamara Šegota preko čije je tvrtke taj novac isplaćen. No ne direktno na račun već  kao plaća za fiktivne savjetodavne poslove između  Bukovčeve tvrtke i tvrtke Tamare Šegote.

Osim toga sumnja se da je Bukovec kao protuuslugu obavio besplatne građevinske radove na Šegotinoj vili. Bukovec nije uhićen jer se prošli tjedan ubio, a motiv samoubojstva nije poznat. Šegota se sumnjiči i da je na čudan način Bukovčevim tvrtkama dodijelio kućice koje su na Mirogoju trebale prodavati cvijeće.

VIDEO Uhićen bivši ravnatelj Gradskih groblja Zagreb Patrik Šegota te još četiri osobe.

U drugom kraju ove istrage u srijedu su na USKOK-u ispitani Ana Marija Končić, voditeljica Zemljišno knjižnog odjela Općinskog suda u Sesvetama, Suzana Plivelić, referentica tog suda i Alen Peruško, poduzetnik. Ana Marija Končić, koje je kćer Jadranka Crnića, prvog predsjednika Ustavnog suda te koja je vodeći stručnjak za zemljišno-knjižno pravo u zemlji, sumnjiči se da je zajedno sa Suzanom Plivelić za novac pogodovala Perušku,  upisima u zemljišne knjige. Novac je bio minoran, jer su uzimale  između 500 i 1000 kuna, a izgleda da su njih troje upali u mjere dok se prisluškivao Bukovec.

Nakon što  brat i sestra Šegota budu ispitani, USKOK će odlučiti hoće li  i za koga će tražiti određivanje istražnog zatvora, o čemu će odlučivati sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Komentara 5

DU
Deleted user
12:38 15.07.2021.

Institucije u ovoj Državi ne rade svoj posao! Da Porezna radi svoj posao mnogi bi bez suda završili karijeru! Al Capone je završio u zatvoru zbog poreza a ne zato što je ubijao ljude!!

SI
Sirius
20:06 16.07.2021.

Ovo se zove demokracija, kako nas uče da imamo u hr. Slobodni smo,bogati,sve je to Hr. Puno lopova u maloj zemlji. Pravo bogatstvo. Ima još puno Šegota i Šegotića. Bitno je da smo mi "ugkedni" članovi EU

OK
okvarbudovič
20:42 15.07.2021.

nego,kad ce mikijev trg i avenija?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije