Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISHOD sastanka čelnika FBiH s predsjednikom Vlade

Branković ipak ostaje na dužnosti premijera FBiH

13.01.2009.
u 23:00

Nedžad Branković će ostati premijer Federacije, a njegovo prošlotjedno pismo čelnicima FBiH u kojem je nagovijestio mogućnost odlaska s te dužnosti očito je više bilo rezultat afekta, nego stvarne dvojbe o napuštanju mjesta predsjednika entitetske Vlade.

Sastanak čelnika
-Na sastanku nam je premijer kazao da on ima i snage i volje i mudrosti i pameti da se može nositi sa svim problemima i odgovoriti svim zadaćama. Što se tiče eventualne ostavke, on uopće nije govorio o tome, a ja sam još na početku sastanka kazala da je ostavka nešto što je stvar njega i njegove stranke te ukoliko postoje određeni problemi, da se mogu riješiti na toj relaciji, kazala nam je nakon dvosatnog sastanka u utorak sa svojim potpredsjednicima i premijerom, predsjednica FBiH Borjana Krišto.

Ovom prilikom je otklonjena još jedna dvojba iz Brankovićeva pisma. Naime, predsjednica Krišto kaže kako je zajednički zaključeno da nema potrebe za organiziranjem sastanka čelnika stranaka vladajuće koalicije, a što je u svom pismu nagovijestio sam premijer.

Riješiti probleme
-Mi se sa svojih ustavnih pozicija i političke odgovornosti možemo nositi s ovim problemima i u stanju smo ih rješavati. S moje strane stoga neće ići nikakva inicijativa u pravcu organiziranja takvog sastanka, kaže predsjednica FBiH. Sam premijer Branković je izjavio kako je iskoristio sastanak s čelnicima FBiH da ukaže na ambijent u kojem rade zakonodavna i izvršna vlast, pa i on kao premijer. Istaknuo je da institucije trebaju raditi svoj posao, odnosno osigurati ambijent u kojem probleme treba rješavati institucionalno i time reći da se neće tolerirati pokušaje da se stvari rješavaju huliganskim ispadima.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije