Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na danima piva

Branko Hrg: Ministarstvo temeljito radi na razbijanju HOK-a

hrg (1)
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
1/3
05.09.2013.
u 14:38

Kao dio HSS-ovog programa za obrtništvo Hrg je izdvojio prijedlog po kojem bi obrtnici obračunavali i plaćali porez jednom ili dva puta godišnje te se time riješili birokracije

- Ministarstvo obrta temeljito radi na razbijanju Hrvatske obrtničke komore što nikako neće dovesti do rješavanja problema obrtnika niti na poboljšanju njihovog statusa. Slažem se da HOK mora raditi na drugi način, ali se nikako ne smije ukidati – rekao je Branko Hrg, predsjednik HSS-a tijekom obilaska Obrtničkog sajma na Danima piva u Karlovcu.

Kao dio HSS-ovog programa za obrtništvo Hrg je izdvojio prijedlog po kojem bi obrtnici obračunavali i plaćali porez jednom ili dva puta godišnje te se time riješili birokracije koja ih guši. Neprimjerenim je ocijenio i predstečajne nagodbe kojima obrtnici gube oko 60 posto svojih potraživanja, ali ipak moraju platiti puni iznos PDV-a.

- Vezano uz vukovarska događanja stav HSS-a je kako je riječ o specifičnom gradu koji još ima preduboke rane te na njemu država ne smije trenirati strogoću. I tamošnji Srbi nisu za ovako grubo uvođenje ćirilice kao što se to sada radi – zaključio je Hrg. Za obilaska Obrtničkog sajma čestitao je organizatorima na ustrajnosti i nastavku tradicije i u ovo teško vrijeme.

U pratnji Darka Stankovića, predsjednika Obrtničke komore Karlovačke županije, obišao je izložbene prostore duže se zadržavši uz štandove Specijalnih zavarivanja Slavka Hrgića, Graša Željka Graše, OPG Poturica, Stolarije Ribičić, Župu Ivice Župčića, Klesarstva Stanković, Pčelarstva Capan...

Nezainteresiranost za ovakve Dane piva pokazali su čelni političari Hrvatske pa je tako Hrg bio prvi stranački čelnik koji je dosad obišao manifestaciju. Predstavnici SDP-a navodno dolaze za vikend.

>> Na otvorenju Dana piva uživali glumci Igor Mešin i Saša Buneta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije