Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"ZAPAMTITE VUKOVAR"

Branitelji pozivali Zagrepčane da lampašima obilježe Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Foto: Klub veterana 148. br. HV Zagreb-Trnje
1/4
16.11.2021.
u 17:55

Nakon paljenja lampiona, minutom šutnje i molitvom odat ćemo počast svima stradalima u obrani Vukovara, Škabrnje i  Domovine Hrvatske, navodi se u priopćenju.

Klub veterana 148. br. HV Zagreb-Trnje organizira u Zagrebu u suradnji sa 50 braniteljskih udruga obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje pod sloganom "I reći ću vam samo još jednu stvar Zapamtite Vukovar". 

- Glavni događaj, već tradicionalno, u Zagrebu  planiramo u suradnji sa drugim udrugama u srijedu 17. studenog 2021. uz ulicu grada Vukovara (9 km) uz sjeverni i južni kolnički trak zapaliti tisuće lampaša.

Središnje mjesto događanja bit će između kolnika ulice Hrvatske bratske zajednice kod Spomenika dr. Franji Tuđmanu, gdje ćemo, uz nazočnost svih sudionika, lampašima ispisati ime grada Vukovara, napraviti križ od lampiona i veliku svijeću (2 m) u sredini, simbolično, zapaliti "Vukovarskim svijetlom mira" donesenim iz Vukovara.

Foto: Klub veterana 148. br. HV Zagreb-Trnje

Nakon paljenja lampiona, minutom šutnje i molitvom odat ćemo počast svima stradalima u obrani Vukovara, Škabrnje i  Domovine Hrvatske. 

Za našu aktivnost dobili smo rješenje od gradskog poglavarstva, a MUP-u smo prijavili događanja, zamolivši ih za pomoć. Uz pozive svim građanima plakatima, obavijestit ćemo sve škole i dječje vrtiće na Trnju i u Zagrebu.

Potrebno je naglasiti da se sve što smo zamislili o obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara - Škabrnje ne preklapa  sa državnim protokolom o obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara koji se održava 18. studenog u Vukovaru i Škabrnji - stoji u priopćenju Klub veterana 148. br. HV Zagreb-Trnje. 

Večernji list će tradicionalno popratiti događaj te ovim putem pozivamo građane da lampašima uz Vukovarsku ulicu obilježe Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije