Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Saborski zastupnik

Bunjac kazneno prijavljen zbog prisile i prijetnji: 'To nije bio Branimir'

Branimir Bunjac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
17.04.2019.
u 11:27

Podsjetimo, tijekom noćne rasprave u Saboru s 4. na 5. travnja zastupnika Živog zida Ivana Pernara iz sabornice je izbacila straža, a njegov stranački kolega Bunjac nakon toga je izgubio živce.

Saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac kazneno je prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu zbog prisile prema službenoj osobi i prijetnji trojici stražara.

-  Drugi dan bio mi je jako žao, moje riječi bile su potpuno neprimjerene, to nisam bio ja, to nije bio Branimir, to je bio neki drugi čovjek. Ja sam ujutro pročitao što sam uopće rekao, nisam bio svjestan svojih riječi. Da me nisu snimili, rekao bih da lažu. Žao mi je, nema opravdanja, no jasno je da ovi ne šalju stražu, ne bi do toga nikad došlo. Nigdje u Poslovniku ne piše da se smije koristiti sila protiv zastupnika, to je čista zlouporaba položaja od strane Brkića i Reinera. To nije rječnik koji je za bilo koga primjeren, a posebno ne za bilo kojeg saborskog zastupnika i za mene - rekao je jutros Bunjac za HRT komentirajući prijavu.

Podsjetimo, tijekom noćne rasprave u Saboru s 4. na 5. travnja zastupnika Živog zida Ivana Pernara iz sabornice je izbacila straža, a njegov stranački kolega Bunjac nakon toga izgubio je živce.

VIDEO Izbacivanje Ivana Pernara iz Sabora:

Ivan Pernar govorio je o Ivi Sanaderu pozivajući ga da prestane šutjeti i progovori o HDZ-ovim crnim fondovima, a zbog toga je dva puta dobio opomenu. Nakon što je izbacio Pernara, potpredsjednik Sabora Milijan Brkić opomenu je dao i Branimiru Bunjcu koji ga je prozvao za povredu Poslovnika jer je "kukavički poslao stražu da izbaci Pernara". Do verbalnog sukoba sa stražarima došlo je jer su mu, kako tvrdi Bunjac, uzeli mobitel iz ruke.

– Dosta toga, sram vas bilo – nemate pravo na to. Mrš, još mi jednom uzmi nešto iz ruke, kunem ti se – nećeš živ izaći odavde! Mrš, smeće, mrš! Majmune jedan – galamio je na stražu koja je iznosila Pernara.

– Iz nekog razloga straža je nasrnula i na mene i otela mi mobitel iz ruke iako su u tom trenutku svi zastupnici snimali incident. Potom su doslovno počeli savijati ruke i gušiti zastupnika. U strahu za zdravlje kolege, intervenirao sam da ga zaštitim – rekao je poslije Bunjac.

Ključne riječi

Komentara 78

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
09:33 17.04.2019.

Bunjac zvani Tyson !

KP
kresimir.perak
09:33 17.04.2019.

Ne razumijem stvarno koliko netko može bit nerazuman i nenormalan da podržava ŽZ i takve ljude, s tako nekakvim bolesnim izjavama i "stavovima"... Strah me za ljude, jako me strah

Avatar Urbani
Urbani
13:58 17.04.2019.

Priznao da ne zna sto govori, zaboravi istog momenta, to smo odavno primjetili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije