Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOST

Petrov: Očekujem da će razgovori biti gotovi za tjedan-dva

Božo Petrov
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
15.12.2015.
u 18:11

Na pitanje novinara hoće li on biti mandatar odgovorio je da će Most inzistirati na nestranačkom mandataru

Prvi čovjek Mosta nezavisnih lista Božo Petrov izjavio je danas kako očekuje da će razgovori s Domoljubnom koalicijom o suradnji biti gotovi u idućih tjedan-dva, ne odbacivši pritom mogućnost da on bude mandatar Vlade.

– Budući da je SDP odbio naše prijedloge, odlučili smo nastaviti razgovore s Domoljubnom koalicijom i vjerujemo da bismo ih vrlo brzo mogli završiti – rekao je Petrov nakon konzultacija kod predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović.

Ponovno je izrazio nadu da će se treća strana, odnosno kolacija Hrvatska raste, uključiti u taj pregovarački proces.

– Most nije na strani nijedne koalicije. Mi smo na svojoj strani, a nastavljamo daljnje razgovore sa stranom koja je prihvatila naše prijedloge – rekao je.  

Vjeruje da će pregovori s Domoljubnom koalicijom biti gotovi u idućih tjedan-dva, a pitanje mandatara Vlade u idućih tjedan dana.   

S predsjednicom, kaže, uopće nisu razgovarali o mandataru Vlade, već o razgovorima koje će voditi s Domoljubnom koalicijom.

Pitanje premijera stvar je usuglašavanja s drugom stranom, kazao je. – U ovom trenutku ne bi bilo ozbiljno da izlazimo s bilo kojim imenima u javnost – kazao je, a na pitanje novinara hoće li on biti mandatar, odgovara da će Most inzistirati na nestranačkom mandataru.  

– A kamo će nas taj proces odvesti, to ćemo vidjeti – nastavio je. Volio bi, kaže, tu mogućnost isključiti u ovom trenutku. – Naravno, nikad ne reci nikad – dodaje.

Na primjedbu kako je mogućnost da mandatar bude nestranačka osoba osporavana u javnosti, kao i od dijela izabranih saborskih zastupnika, Petrov odgovara da su se na izborima birali zastupnici koji, kada postoji 76 glasova potpore za mandatara, mogu predložiti bilo koje ime.  – A hoće li to biti čelnici stranaka ili nestranački kandidati, to je stvar koja je prepuštena tim istim zastupnicima – zaključio je.

>> 'Neću dopustiti da odugovlačenje proizvede nesagledive posljedice po stabilnost države'

>> 'Ovo sada postaje ne Most, nego mostobran za povratak kriminalne organizacije u vlast'

Komentara 41

DA
dalmata28
20:00 15.12.2015.

Pa ovo je zemlja tvoja, zar ne vidiš ti Domovina koju smo svi snili Za njenu slobodu krv si svoju dao I tisućljetni san je stvarnost postao Ne poznajem je takvu i tužna mi se čini U snovima je mojimm ponosna i lijepa A gdje su joj junaci i sinovi vrli A gdje vrednote za koje smo mrili

Avatar imotska115
imotska115
20:43 15.12.2015.

Vidim da se SDP dize na noge, odsviralo vam gospodo crveni.

LA
LANA555
19:42 15.12.2015.

Novi izbori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije