Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOVOR ČELNIKA MOST-A

Božo Petrov: Budimo spremni na žrtve bez kalkulacija i gradimo zajedno bolju Hrvatsku

Božo Petrov
Foto: Grgur Žučko/pixsell
1/11
08.11.2015.
u 22:20

Nemamo vremena za kalkulacije, ono je isteklo jučer, rekao je Petrov

Čelnik MOST-a Božo Petrov večeras je u stožeru održao govor nakon, prema prvim rezultatima, iznenađujućeg uspjeha na parlamentarnim izborima.

- Današnji vaš izlazak na birališta bio je vaše pravo i dužnost. Mi smo dužni odgovoriti na to u skladu s onim što smo obećali vama. Dužni smo jer smo dali svoju riječ, a ona bi od danas trebala značiti odgovornost, odgovornost veću od bilo kakvih isprava, javno-bilježničkih ugovora i sporazuma - rekao je Petrov.

- Postoje važni trenuci u životu, trenuci koji od vas zahtijevaju odgovornost, ratio. Trenuci u kojima ne dijelite ljude, već se nadate da će prihvatiti poziv da zajedno izgradite jednu bolju domovinu. Prošlo je i previše vremena za raščišćavanje starih odnosa ili za slaganje nekih novih slagalica. Ako ikad, onda danas trebamo sve ljude, najstručnije u svojim područjima, sve one koji upravljaju, da bismo zajedno izgradili bolji i pravedniji sustav. Neminovno će postojati situacija zbog strukturalnih promjena gdje će biti potrebno donijeti bolne odluke, odluke koje će zahvatiti prijatelje ili rodbinu, ali ukoliko se one ne naprave onda će i povlašteni biti dugoročno oštećeni jer neće živjeti u uređenoj državi. Zato je bitno baviti se javnim, zaboraviti privatno, onako kako to već stoljećima piše na dubrovačkim zidinama Kneževe palače.Danas imamo jedinstvenu priliku za to. To očekujem ponajviše od ljudi koji su pristupili MOST-u. Nade i očekivanja položene u nas mi ne smijemo izdati i izigrati. Prema svakom od nas neka građani budu sto puta oštriji i neka mu doživotno ne daju mir ako ikada na bilo kakav način pokuša izigrati ono do čega je danas držao - nastavio je Petrov.

- Nemamo vremena za neke nove kalkulacije, vrijeme je isteklo jučer. Vjerujem u ove ljude, vjerujem da smo svi duboko svjesni, bez obzira kojoj političkoj struji pripadali, težine situacije u kojoj se nalazimo. Zato pozivam sve ljude koji danas upravljaju da skupa, zajedno, napravimo bolji i pravedniji sustav koji ćemo ostaviti u nasljeđe budućim generacijama. Pozivamo ih zato što znamo da se to može, ali čestito i nikako drugačije. Budimo spremni na žrtve bez kalkulacija i gradimo zajedno bolju Hrvatsku - zaključio je Petrov.

>> Prvi rezultati DIP-a: HDZ-ova koalicija 63, SDP-ova koalicija 52 mandata

>> 'Teško mi je sakriti radost nakon prvih rezultata. Ipak, nisam ni malo iznenađen'

Komentara 27

MA
marmars
22:33 08.11.2015.

Nisam njihov glasač, ali duboki respect zbog dosljednosti! Svaka čast!

AN
Anasta
22:46 08.11.2015.

Cestitam Bozi, odrzao je pravi drzavnicki govor. Pred njim je buducnost.

DE
derin
22:32 08.11.2015.

Dotle se dva losa političara se svađala, umjesto da se pričalo o gospodarstvu, mladima, nezaposlenima, surovali s lošim likovima ala mamic, MOST narastao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije