Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mjere ovise o disciplini

Božinović: Sve je manje opravdanja ako se širenje epidemije događa na slavljima i zabavama

Davor Božinović i Robert Kohorst obišli Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
20.10.2020.
u 17:17

Dodao je da je zaštita od bliskih kontakata najbolji način kako spriječiti da i u Hrvatskoj dođe do uvođenja restriktivnih mjera

Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izjavio je u utorak da Hrvatska ne razmišlja o uvođenju policijskog sata te istaknuo da "težina mjera ovisi o disciplini svakoga od nas".

"Kada bi se svi pridržavali jednostavnih mjera, a to je fizička distanca, higijena ruku i nošenje maski kada se ne može osigurati dovoljna fizička distanca, onda nam nikakve mjere ne bi bile potrebne", kazao je Božinović u izjavi nakon potpisivanja sporazuma s američkim ministarstvom domovinske sigurnosti.

Dodao je da je zaštita od bliskih kontakata najbolji način kako spriječiti da i u Hrvatskoj dođe do uvođenja restriktivnih mjera.

Građane je pritom pozvao da se suzdrže od okupljanja i privatnih slavlja koja su dokazano žarišta epidemije, pogotovo kada se odvijaju u zatvorenom prostoru.

VIDEO Ministar Božinović: "Maske su izraz naše solidarnosti i poštovanja prema drugima. Ukoliko svi nose maske, onda se bitno smanjuje mogućnost širenja zaraze, tu je poanta nošenja maski."

"To u konačnici dovodi u opasnost zdravstveni sustav koji onda nije u poziciji da pomogne ne samo ljudima koji boluju od covida -19 nego i drugim bolesnicima jer jednostavo dođe u fazu da je zatrpan", kazao je Božinović.

"Svako širenje epidemije znači da smo bili negdje gdje smo se mogli i bolje zaštititi, a pogotovo je sve manje opravdanja ako se to događa na nekakvim slavljima i zabavama bez obzira bile one privatnog ili drugog karaktera", poručio je Božinović.

Komentara 6

PV
prcko.vita
19:17 20.10.2020.

Ministre, jel ti to ozbiljno ili si stvarno slijep pored očiju? Pa zar još uvijek niste shvatili da bez debelih kazni narod neće ni da trepne dok se spominje da moramo biti odgovorni i tako dalje. To su priče za malu djecu. Samo oštra ruka, uvesti kazne i kontrole to je jedini način da narod počne slušati, sve ostalo je priča u prazno, dajte to shvatite već jednom.

MI
mile06
10:14 21.10.2020.

Pod hitno raspustiti Sabor tamo je glavno gnijezdo zaraze

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
17:30 20.10.2020.

Božinović: Uvijek ima opravdanja ako se širenje epidemije događa na slavljima i zabavama pravih hrvata uz Boga I domoljublje i zastavu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije