Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar u Zadru

Božinović: Hrvatski vojnik naš je najprepoznatljiviji brend

bozinovic (1)
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/3
06.05.2011.
u 11:49

Predstoje nam rješenja za zrakoplovstvo i obalnu stražu, odnosno za hrvatsku ratnu mornaricu, rekao je ministar Božinović.

Kada k nama u posjet dođu premijeri, ministri vanjskih poslova i ministri obrane drugih zemalja, svaki razgovor o vanjskoj sigurnosti počinje izrazima zahvalnosti i izrazima čestitki za ono što pokazujemo na terenu. Zato bih se usudio reći da je hrvatski vojnik u ovom trenutku jedan od najprepoznatljivijih brendova Hrvatske. On nas predstavlja daleko bolje i više koristi donosi svojoj zemlji nego što smo mi ponekad svjesni.

Rekao je ovo danas u Zadru ministar obrane Davor Božinović na gostovanju na raspravi o perspektivi proširenja EU na jugoistočnu Europu i na temu treba li Hrvatska kao 28. članica EU novu vanjsku i sigurnosnu politiku. Istaknuo je da Vlada RH i sva ministarstva rade sve da krajem lipnja Hrvatska završi pregovore o pristupanju EU. Osvrnuo se i na pitanje opremljenosti hrvatske vojske.

– Modernizacija hrvatske vojske pitanje je kojim se najviše bavimo u ministarstvu. Što se tiče kopnene vojske, tu se najviše ulagalo i usudio bih se reći da je dobro opremljena. Predstoje nam rješenja za zrakoplovstvo i obalnu stražu, odnosno hrvatsku ratnu mornaricu – rekao je ministar Božinović.

Ministar Božinović podsjetio je i zrakoplovnu bazu HRZ-a Zemunik gdje mu je prezentirana spremnost snaga PP NOS-a oružanih snaga za nadolazeću protupožarnu sezonu. 

– Oružane snage posve su spremne za protupožarnu sezonu i po pitanju ljudstva i po pitanju zrakoplova i ostale tehnike. Svjedoci smo da je ove godine broj požara u odnosu na prošlu znatno veći, međutim mi reagiramo na vrijeme i već je 79 požara ugašeno, a vrlo je bitna koordinacija s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje – rekao je ministar Božinović nakon prezentacije na kojoj je istaknuto da će sedmi i osmi mjesec biti pakleno vrući i bez padalina, no da su oružane snage spremne za sezonu.

Ključne riječi

Komentara 14

DU
Deleted user
12:37 06.05.2011.

e nije najpoznatiji hrv. brend je ona svjetska lopina što popljačka svoj narod i sad čami u austrijskom pritvoru,a drugi brend je bjela kokoš koju uzduž i poprjeko zajebe kad god ko hoće i gdje hoće jer se okružila sa suradnicima istog onog prvog kojem je i sama bila desna ruka a zna se šta muški rade sa čvrstom desnicom

AA
aabbcc
12:51 06.05.2011.

. Napredak Nema vise komandi na ekavskom, sada su vam na engleskom i imate da da naucite jezik....... Za d..nato spremni !

DO
downunder
12:03 06.05.2011.

Uopće ne sumnjam da se kila topovskog mesa vani može bolje prodati nego kila vegete. Sram vas bilo bagro jedna. Generale nam osudjuju jer su branili svoju zemlju, a kako se tek ponasaju prema vojnicima koji su u stranoj zemlji?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije