Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od Luksemburga do Đakova

Božićna čestitka do Đakova putovala pet mjeseci: izgubila se u - Koreji!

07.05.2021.
u 10:20

Luksemburški kardinal poslao je čestitku župniku Ivešiću još 21. prosinca; stigla je prije par dana, a na kuverti piše "missent to Korea".

Župnik đakovačke Župe Dobrog pastira, vlč. Josip Ivešić, ostao je u čudu prekjučer kad je zavirio u poštanski sandučić i u njemu pronašao božićnu čestitku luksemburškog kardinala, nadbiskupa Jean- Claudea Hollericha. Čestitka je poslana još 21. prosinca, ali je u međuvremenu "skoknula" do Koreje, piše Glas Slavonije

"Bio sam iznenađen. Tko mi to piše?! Vidim da je iz Luksemburga, vidim žig iz Koreje… Na kuverti datum 21. prosinca 2020., a u kuverti božićna čestitka kardinala Hollericha. Surađujemo na međunarodnom planu rada s ministrantima i po toj liniji se poznajemo. Nadbiskup ima običaj poslati čestitku za Božić, no tko ju očekuje u svibnju?! ", kaže Ivešić.

Na kuverti je i žig "missent to Koreja" što znači da je pogreškom poslano u Koreju. Potencijalni razlog ove zabune mogao bi biti to što kardinal nije napisao puno ime države nego samo HR. 

"Još zanimljivije je da se uspjela "vratiti" iz Koreje, poštar ju je dostavio redovnom poštom i ubacio u sandučić. Kada sam vidio žig Luksemburga, pomislio sam na nadbiskupa Hollericha, no mislio sam da je posrijedi uskrsna čestitka", kaže župnik Ivešić.

Ostalo je nepoznanica i koju je Koreju pismo posjetilo- Sjevernu Koreju i Kim Jong-una ili Južnu Koreju, u čijem je glavnom gradu Seulu župnik Josip Ivešić proveo tri godine. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije