Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGOM VIJESTI Supružnici Jurić imaju stan u luksuznoj zgradi s bazenom iznad Ičića

Bossovi nezapaženi u Ičićima

16.09.2007.
u 20:45

IČIĆI - Poznaje li tko supružnike Slavicu (48) i Paju (43) Jurića, uhićene i sada u zatvoru u Beogradu pod sumnjom da su organizatori skupine švercera cigareta, u Ičićima, ali visoko nad morem, na adresi Put za brdo 13, u luksuznoj zgradi s osam stanova i bazenom, nemoguće je pitati. Ondje je, osim stana Jurićevih, tek još jedan stan useljen, ali nitko ne otvara vrata.

Jahta u marini?
Ostali stanovi vjerojatno još nemaju vlasnike ili se koriste samo ljeti. Ni vrata stana Jurićevih se ne otvaraju, iako u stanu navodno živi njihov stariji sin, inače konobar u jednom lokalu u Opatiji. Stan Jurićevih je na drugom katu, na vratima ne piše prezime, ali cvijeće i ukrasi u hodniku i zavjese na prozorima pokazuju da u stanu netko živi ili je ondje bio donedavno. Na parlafonu pred kućom sve su pločice prazne osim jedne s njihovim prezimenom, a na parkiralištu je samo parkiran skuter.

Ni u susjednoj sličnoj zgradi nitko ništa ne zna o bračnom paru iz "crne kronike", a radnici koji rade na obližnjoj obiteljskoj kući također odmahuju glavom. Kažu samo da posljednjih dana nisu vidjeli policiju u susjedstvu. Ništa nije vidjela ni gospođa iz "vešeraja" Rivijere, nasuprot zgradi. Na informaciju da Jurićevi imaju jahtu u ACI-jevoj marini u Ičićima zaposlenici odgovaraju šutnjom koja se ipak čini sumnjivom pa je vjerojatno da je neka brodica na vezu u marini ipak njihova. 

U slijepoj ulici
Stan u luksuznoj zgradi, pretposljednjoj u slijepoj ulici, s čijih balkona puca pogled na Kvarner, po svemu sudeći, Jurićevima je bio "obiteljski kutak" gdje su živjeli mirno i povučeno, ne privlačeći pozornost na sebe. No da je policija ipak bila u zgradi i obavila pretragu stana, neizravno su potvrdili jučer u Operativnom dežurstvu Primorsko-goranske policijske uprave, rekavši da nikakvih informacija o tome zasad nema jer je krim obrada u tijeku.


Čekaju ponoć

ZAGREB - Šesnaestorica osumnjičenih za organizirani šverc cigaretama i izbjegavanje carinskog nadzora danas čekaju ponoć, budući da tada istječe rok za zadržavanje. Dotad sudac Županijskog suda koji dobije njihov opširni spis (od dvije tisuće stranica) mora odlučiti hoće li prihvatiti Uskokov istražni zahtjev, odnosno odrediti hoće li grupa sljedećih mjesec dana provesti u pritvoru ili ne. (mk)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije