Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROVEDENO ISTRAŽIVANJE

Protiv čelnika tvrtke BOSO podignuta optužnica

boso
Goran Ferbežar/PIXSELL
08.06.2017.
u 16:35

Slučaj Boso u javnost je izašao nakon javnih istupa djelatnice Ivanke Dujmić koja je progovorila o uvjetima rada u trgovini gdje je radila.

Nakon provedenoga istraživanja Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru podiglo je pred Općinskim sudom u Vukovaru optužnicu protiv troje hrvatskih državljana (1983., 1958. i 1982.) zbog počinjenja kaznenih djela protiv ljudskih prava i temeljnih sloboda povredom prava na udruživanje i zlostavljanja na radu te protiv druge dvojice okrivljenika zbog kaznenog djela zlostavljanja na radu.

Prema neslužbenim informacijama iz ODO radi se o Mislavu i Bosiljku Staniću, vlasnicima trgovina Boso, i Marini Čolić. Prvookrivljenika se tereti da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva u cilju sprečavanja sindikalnog udruživanja, sa svoje službene elektroničke pošte poslovođama prodajnih mjesta koje nadzire, uputio e-mail poruku sadržaja "Ako vam slučajno dođu kakvi iz sindikata trgovine Hrvatske, uzmite neke prijavnice i bacite ih u smeće, nemojte dijeliti djelatnicima".

Okrivljeni trojac se tereti da su, postupajući protivno Zakonu o radu, zaposlenici prodavaonice učestalo otežavali radne uvjete tražeći da plaću troši u navedenom trgovačkom društvu, uvodeći nove obveze kao pečenje peciva, nošenje božićnih kapa, a što je kod nje izazvalo narušeno zdravlje zbog kojeg je u više navrata zatražila liječničku pomoć. Slučaj Boso u javnost je izašao nakon javnih istupa djelatnice Ivanke Dujmić koja je progovorila o uvjetima rada u trgovini gdje je radila. Reagirali su odmah i ostali mediji pa su se u cijelu priču uključile i razne inspekcije ali i Državno odvjetništvo. Ubrzo nakon tih objava zabilježen je i fizički napad na Bosiljka Stanića ispred sjedišta tvrtke u Vinkovcima. Brat supruga Ivanke Dujmić fizički je nasrnuo na Stanića u trenutku kada je ulazio u automobil. Pri tome je Stanić zaradio i nekoliko ozljeda.

Komentara 5

OB
ObrenM
17:00 08.06.2017.

Tko su njegovi politicki zastitnici?

JA
ja001
17:59 08.06.2017.

U Vinkovcima postoji poslovica : " Zaposlite zenu kod Bose i nikada je necete vidjeti" Sto se optuznice tice,nista od toga,uzalud vam trud sviraci, zna se ko je na vlasti u Vk i zupaniji. Boze,pomozi Slavoniji

ZG
zgblabla
18:02 08.06.2017.

dolijati će i Boso na Bol

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije