Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPRAVA U PARLAMENTU

Borzan o koronavirusu: 'Ovu situaciju treba shvatiti vrlo ozbiljno'

Biljana Borzan
10.03.2020.
u 11:55

Dodala je i kako će u Hrvatskoj na udaru biti turizam, prijevoz i drvna industrija, ako se izvanredno stanje nastavi kroz dulji period.

Danas se u Bruxellesu raspravljalo o koronavirusu i mjerama koje bi trebale biti poduzete kako bi se zaustavilo njegovo širenje.

Rasprava je održana u Europskom parlamentu koji zbog epidemije ne zasjeda u Strasbourgu nego u Bruxellesu. Potpredsjednica eurosocijalista dr. Biljana Borzan rekla je kako se trenutnoj situaciji ne nalazi kraj te da je izuzetno bitno da države članice poslože prioritete. 

- Prvo je naravno zaštita života i zdravlja ljudi, drugo je poduzimanje mjera kako bi se ekonomska šteta svela na najmanju moguću razinu, a zadnje, ali ne manje važne, su lekcije koje ćemo kao društvo i Unija izvući iz ovoga. Ovu situaciju treba shvatiti vrlo ozbiljno, ali je također važno ne širiti paniku i lažne vijesti - rekla je tijekom rasprave Borzan.

Dodala je i kako se još jednom na bolan način pokazalo da virusi ne poštuju državne granice te da bi se trebao istražiti slijed događaja koji je doveo do epidemije i koje su se mjere poduzimale. 

VIDEO: Koronavirus mijenja navike Hrvata: Više se ne ljubimo u obraz

- Jesu li mjere dale rezultate, koji potezi su povučeni prekasno i što se propustilo učiniti kako bi se širenje virusa obuzdalo? To su pitanja na koja moramo dobiti odgovore - neka su od pitanja dr. Biljane Borzan.

Također, Borzan je apelirala i na brzi dogovor oko višegodišnjeg proračuna Unije rekavši kako je to preduvjet da se mobiliziraju svi fondovi i sredstva iz kojih se može pružiti podrška gospodarstvima država članica.

Dodala je i kako će u Hrvatskoj na udaru biti turizam, prijevoz i drvna industrija, ako se izvanredno stanje nastavi kroz dulji period. 

Borzan je istaknula kako Europska komisija i države članice trebaju posebno štititi prava građana koji su radi mjera protiv koronavirusa negdje zapeli ili morali otkazati putovanje.

Tema: Koronavirus

Komentara 1

IV
ivicin
13:30 10.03.2020.

bit ce sve u redu ...javila se prosvjetiteljica iz bruxellesa...evala...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije