Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slovenski predsjednik
Povratak na članak

Pahor o obustavi arbitraže: To bi bio težak udarac za slovensko-hrvatske odnose

Slovenski predsjednik Borut Pahor tvrdi da je arbitraža jedini način da se s Hrvatskom postigne mirno rješenje graničnog prijepora.

Komentari 50

DU
Deleted user
13:17 14.02.2016.

Težak udarc Hrvatsko-Slovenskim odnosima bilo je pokušaj da se ucjenjivanjem otme dio hrvatskog teritorija a ovaj pokušaj manipuliranjja i nezakonitog utjecaja na sudište js sramotan. Pahoru bi bilo bolje da se pokrije ušima i vidi kako popraviti štete u odnosima dviju država nastale ljigavom i sramotnom slovenskom politikom.

VL
AJ
ajmo
12:45 14.02.2016.

Gospon Pahor preboljet i preživjet čemo zahlađenje odnosa sa Deželom .Samo mir ako ste znali kuhat sad je vruće e sad pi puhali da ohladite no no.Hidići.

VL
DU
Deleted user
12:57 14.02.2016.

"Ako ne može drugačije, onda pošteno..." (copyright FSJ, Terazije, Beograd) - to mi liči na čuvenu izreku iz protekle epohe odnosno oni su spremni na sve osim na ICJ u Den Haagu, tako je bilo oduvijek. Tko ne zna o čemu se doista radi, SLO je ispred Umaga sa zahtjevima o svom teritorijalnom moru, a RH traži zaljev po pola. Da skratimo priču! To bi bilo prvi put u povijesti međunarodnog prava i prava mora da se ispred obale, tj. teritorija države proteže teritorijalno more druge države!

VL
MU
Mukowsky
12:58 14.02.2016.

Pazi izraz "mirno rješavanje spora"! Da li to Pahor želi reći da će izbiti rat ukoliko se prekine arbitražni postupak? Da li bi Slovenija napala Hrvatsku ili obratno? Da li Pahor želi rat ili samo plaši EU s novim žarištem u Europi u cilju očuvanja arbitraže sa željenim i očekivaninim ishodom? Arbitraža je gotova ne samo zato što je kontaminirana ponašanjem slovenske strane nego zato što bi bilo koje rješenje mimo međunarodnog prava značilo ozbiljan presedan koji ne odgovara velikim silama. Zato su nam i poslali transkripte. Ne mislite valjda da je naša SOA nešto iskopala?

VL
Avatar verum
verum
13:08 14.02.2016.

hrvatska treba postaviti dva-tri ratna broda u uvalu i to na nasu granicu pa cemo vidjeti dali ce slovenci pozuriti sa mirnim dogovorom oko sporne linije granice.

VL
4M
4mazge
12:54 14.02.2016.

Sve dok arbitri rade, možemo biti mirni i očekivati nepristranu odluku. Arbitraža je jedini način da dođemo do mirnog rješenja spora - kazao je Pahor u razgovoru za ljubljansko "Delo"..........hehehehe.....zaboravlja da su upravo slovenci ko.mpro.mi.ti.rali postupak arbitraže!.......ono kao trebamo zaboraviti?

VL
K2
kritičar_2
13:07 14.02.2016.

Drugim riječima,ako HR odustane od arbitraže,Slovenija će na silu okupirati dio Hrvatske,koji su Slovenci zamislili da im treba.Javljam se dobrovoljno ,da sa bitnicom haubica 152 mm,za 10 minuta razorim luku Koper,Portorož,Izolu i Piran i stavim točku na "slovensko morje".

VL
PI
pismeni
13:06 14.02.2016.

Britki ste ko vaša žilet žica na granici!

VL
Avatar pendreck
pendreck
13:00 14.02.2016.

arbitraza jedini nacin za mirno rjesenje? Dakle sud ne priznaje? Ajmo EU komisija, to je huskanje na rat!

VL
4M
4mazge
13:02 14.02.2016.

Pahore....mi već imamo zaleđene odnose sa slovenijom....i to na apsolutnu nulu....hladnije od toga ne može ( -273°C).....i ništa nam ne fali....baš je super!.....a kad slovenci dođu do nas prodavat ću im kapučin za 120kn!....iz ljubavi!

VL
Avatar Neobavezno
Neobavezno
13:18 14.02.2016.

Nije islo kupnjom pa cemo sada posteno, a ima i ona prosla baba sa kolacima....

VL
DU
Deleted user
13:21 14.02.2016.

Pahor, sugerirate da skinemo hlače? prošla su ta vremena.

VL
KA
kajinx
13:33 14.02.2016.

mikrogrizzly: Taj sporazum o arbitraži je golema sramota domaće politike (Kosor i MVPEI te par iz tog smjera plaćenih duša iz pravničke struke). Tko meni ne vjeruje, eno taje imena stručnjaka koji su to radili kao zmija noge i još je ak. Ibler, onako fino i znalački, zapazio da je pročitao mnoge arbitražne sporazume, a da uvjeta nije nigdje našao osim u tom HR/SLO arb. sporazumu. Tko pak ne vjeruje ni ak. Ibleru, eno činjenice da je ak. Rudolf zgađen dao ostavku na poziciju hrv. glavnog pregovarača za granice čim je Kosor krenula u smjeru Rehn II platforme. Sapienti sat! Jedina titrava nada da se očuva teritorijalna cjelovitost RH u svezi s tim sporazumom jest da ga se energično odbije kasnije jer je plod očiglednog i permanentnog pritiska i via facti (Bečka konvencija) onda i nevažeći. Ukratko, katastrofalno upropaštavanje pravnih pozicija RH koje su čiste kao suza (obala određuje granicu na moru!), a mediji u orbiti Vlade i kojekakvi avangardisti će to protumačiti kao uspjeh. Mo' š mislit! Više od deset najviše uglednih međunarodnih pravnika i pravnika prava mora ustalo skupnom deklaracijom i osudilo taj sporazum, a oni ne rastu kao korov, zar ne? Međutim, tko njih šiša jer vladajuća kamarila bi prodala i majčin grob za ostat na vlasti. Za kraj - prepričano po sjećanju što je rekao ak. Rudolf: Mi ne darujemo teritorij nego dajemo da nam se uzme!

VL
MA
mashek
13:53 14.02.2016.

To što, između ostalog, slovenski predsjednik Borut Pahor tvrdi da je arbitraža jedini način da se s Hrvatskom postigne mirno rješenje graničnog prijepora oko slučaja "Piran-gate" je samo pokušaj da se eliminira njihov incident i slučaj vrati u prvobitno stanje.e. Bilo bi dobro kad bi predsjednik Pahor objasnio kako on to misli riješiti spor ako ne dođe do mirnog rješenja. Obzirom na saborsku odluku Hrvatska ne može više prihvatiti arbitražno rješenje, pa njegovo inzistiranje na tome dovodi do daljnjeg zaoštravanja međususjedskih odnosa. Kad bi Slovenija željela dobrosusjedske odnose s Hrvatskom i pošteno rješenje graničnog prijepora, pristala bi da spor rješava neki od međunarodnih sudova za razgraničenje na moru.

VL
VR
Vril
12:58 14.02.2016.

ahahaha ovaj gori od zokija velikog.....u kojem svitu oni zive.....da mi je njihovu glavu pa odmorit hahahaha

VL
OK
okus
13:57 14.02.2016.

Udarac ste nažalost izveli Vi. To biste trebali požaliti a to ne vidim.

VL
KO
komentant
13:21 14.02.2016.

ništa teži nego što su ga Slovenci svojim postupanjem već zadali HR, ato nije i jedini udarac,

VL
Avatar NasaDomovinaHrvatska
NasaDomovinaHrvatska
13:42 14.02.2016.

Nece biti toliko tesak udarac kao pokusaj kupovine sudaca. Da ste u pravu nebi morali kupovati sudce.

VL
HR
hrUsrcu
14:05 14.02.2016.

"jedini nacin da se mirno rijesi" - znaci li to da cete u suprotnom pokusati tenkovima, bodljikavom zicom i ostalim t(c)esnikim nacinima?

VL
Avatar NeNormalan
NeNormalan
15:36 14.02.2016.

jel se ti to prijetiš? Znači jedino mirno rješenje po tebi je arbitraža? E, pa nema više arbitraže i što ćete sada?

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.