Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJUBIMCI Stručnjak za aromamasažu Boris Pecigoš iz Zagreba pože lio je poigrati se životinjom koja ga fascinira

Boris u tigrovu gnijezdu

167769.jpg
import
21.09.2005.
u 16:35

Pazi što želiš jer možda to i dobiješ, prisjetio se drevne mudrosti 30-godišnji stručnjak za aroma masažu Boris Pecigoš iz Zagreba dok je s Večernjakovom ekipom stajao pred natpisom "Ne ulazite opasno po život" pričvršćenim za željezna vrata. Iza njih su ga čekali sibirski tigrovi. A Boris ih je, bar je tako kazao u pismu, žarko želio malo pomaziti. Samo nekoliko koraka od tigrova gnijezda, u malom potkalničkom mjestu Svetom Petru Orehovcu pokraj Križevaca, više nije bio tako siguran.

Baš kao u snu
Borisu je tigar životinja iz snova. Doslovce.

Prije četiri godine usnuo sam vrlo živ san. Ja i golem, prekrasan tigar. Prebrodio sam strah, približio sam mu se i pomazio ga prisjeća se Boris.

San je bio toliko dojmljiv da je Borisa čudan osjećaj pratio cijeli taj dan. Okrenuo se oko sebe, odjednom je zapazio da je njegov stan u zagrebačkom naselju Gajnicama prepun motiva tigra. Pokrivači za krevet, figurice, omoti bilježnica. Tajna veza napokon je bila osviještena. Kad je doznao da je po kineskom horoskopu rođen u znaku tigra, pomislio je da to sve nije bez vraga.

San je doveo Borisa i do Večernjaka. Ideja da ti novine ispune želju zvučala je više nego privlačno, no koju? Sve dok mu u snu ili polusnu, ne sjeća se, nije pala na pamet ideja:

Poigrati se s tigrom!
Veze su povučene, tigrovi su pronađeni. Uzgajivač sibirskih tigrova Zlatko Budin, zaljubljenik u divlje životinje, čekao je Borisa. Iza vrata s opakim natpisom Borisa je dočekalo osam sibirskih tigrova, dva psa, križanac vuka i malamuta, četrdesetak rijetkih labudskih gusaka, purani, kokoši, te pijetao koji noću spava s mačkama u njihovoj košari. Bio je ondje i puran koji je ležao na jajima, no neslavno je završio. Na stolu. Zlatko nakon toga danima nije razgovarao sa suprugom. Bilo je medvjeda i puma. One su ga jednom napale, kaže i pokazuje duboke ožiljke na ruci. Ipak, tigrovi su mu ljubimci.

Tvrdoglave ženke
Prekrasna je to životinja. Onaj koji ga je napravio, bili to svemirci ili netko drugi, nije mogao stvoriti savršenije biće u žaru govori Zlatko. Njegove riječi izrečene na blatnjavu prigorskom dvorištu zvuče kao poznata pjesma engleskog pjesnika Williama Blakea u slavu plemenite životinje. Astor, Shiva, Lord, Princ, Dona, Bona, pa "domaća" Mare, nabraja Zlatko njihova imena. Jedan nedostaje.

Da, Dona smije se i prilazi svojoj ljubimici, četverogodišnjoj tigrici Tigi i pušta je iz kaveza. Ona skače na njega i liže ga jezikom. Prede.

Različitih su karaktera. Astor, zelenooki mačak od 300 kilograma, ne može ići na spavanje ako ga prije toga ne pomazim. Zavija dok ne dođem. Neki su, pak, tvrdoglavi. Osobito ženke. Sve osim Tigi kaže Zlatko. No ni Tigi nije bezopasna. Tigar ostaje tigar i to treba imati na umu. Boris ju je pogladio no preko žičane ograde. Ona ga ne doživljava previše, klizi pokraj ograde i gleda u svog Zlatka. Kad joj okrene leđa, zaleti se i skoči na njega.

Kakva životinja! Zaigrana je kao kućna mačka. No kako izgleda! oduševljeno će Boris. Napokon među tigrovima.


Cilj - vratiti životinje u prirodu

U svijetu živi manje od tisuću sibirskih tigrova. Ta će životinja izumrijeti ako joj ne pomognemo kaže Zlatko Budin. Tigrove uzgaja 11 godina s jedinim ciljem vratiti ih u prirodu. Zar bih vozio raspadnutu ladu da od njih imam novčanu korist?! Oklijevam pridružiti se nekoj organizaciji. Bojim se da životinje ne završe na krivomu mjestu kaže Zlatko. Osam grdosija u danu pojedu "jednu kravu". Veliki trošak za nezaposlena ugostitelja, no uz pomoć Ante Todorića i Damira Beuka nekako gura. Ljudi koji nose krzno? Za njih nemam lijepe riječi kaže Zlatko i apelira za pomoć. Tel.: 098/9093669.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije