Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGORČENJE Boris Šimek iz Stažnjevca tvrdi da mu je uništeno imanje

Boris Šimek: Zemljište su mi bez pitanja prekopali bageri Varkoma

06.11.2008.
u 18:05

Neizmjerno sam se iznenadio kad sam na svojoj parceli pokraj željezničke postaje u Stažnjevcu zatekao Varkomove bagere, koji su već počeli iskapanja. Budući da dotad nisam dobio baš nikakvu obavijest o tome da će mi netko prekopati zemlju, objašnjenje za to zatražio sam u Varkomu. Rečeno mi je da je, radi rješavanja imovinsko-pravnih odnosa zbog gradnje magistralnog vodovoda Doljan-Stažnjevec-Lepoglava, Varkom kontaktirao sa svim vlasnicima. Sa mnom sigurno nije! Usto, u međuvremenu je Varkom na mojoj zemlji položio vodovodne cijevi i sagradio šaht, te je time nepovratno uništio.

Uzeo odvjetnika
Tim nas je riječima u Stažnjevcu dočekao ogorčeni mještanin Boris Šimek te nam pokazao spornu parcelu. Navodeći da je riječ o problemu, koji ni nakon nekoliko godina nije uspio riješiti s mjerodavnima u Varkomu, Šimek je izjavio da je nedavno stvar predao odvjetnicima, a s praksom Varkoma odlučio je javnost upoznati i preko medija. - Bilo mi je rečeno da će se šaht sagraditi na dubini tri metra, a sada se vidi da je položen na metar dubine, s time da je poklopac šahta iznad razine zemlje. Iako nije riječ o građevinskom zemljištu, smatram da odsad ova parcela ne vrijedi ništa. Nakon brojnih dopisa i pohoda u tvrtku, pri čemu sam doživio i neugodnosti, Varkom mi je ponudio 2000 kuna za naknadu štete. S time se nisam složio, jer smatram da mi je šahtom i cijevima vrijednost zemljišta trajno umanjena - tvrdi Šimek.

Bez prava služnosti
Usto, Varkom će i ubuduće morati ulaziti na moju parcelu radi popravaka i održavanja. Ako već moram ustupiti zemljište za vodovod, mislim da je Varkom od mene kao vlasnika za sve buduće ulaske na moj posjed trebao zatražiti dozvolu i pravo služnosti. Ponudio sam im stoga da zemlju otkupe po pet eura po “kvadratu”, ali Varkom je i to odbio - kazao je Šimek. Izjavivši da je odvjetnika angažirao zato jer ne može više dolaziti u Varkom i neuspješno se boriti s administracijom, poručio je da preko Večernjeg lista želi upozoriti i druge građane na nedopustiv način uništavanja privatnog vlasništva.


Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije