Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽIO PREMIJERA DA PODNESE OSTAVKU

Boris Johnson otpustio ministra Michaela Govea iz svog kabineta

FILE PHOTO: Britain's Justice Secretary Michael Gove speaks as Vote Leave campaign leader Boris Johnson listens at the group's headquarters in London
Foto: KYLIE MACLELLAN/REUTERS
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
06.07.2022.
u 22:49

Britanski premijer Johnson ranije danas je poručio da neće dati ostavku te da su izbori trenutno zadnje što treba Velikoj Britaniji

Boris Johnson otpustio je ministra Michaela Govea iz svog kabineta. Premijer Ujedinjenog Kraljevstva večeras je nazvao Govea da mu kaže da je smijenjen, piše BBC

On je navodno bio jedan u nizu ministara koji su pozivali Johnsona da podnese ostavku. Britanski premijer Johnson ranije danas je poručio da neće dati ostavku te da su izbori trenutno zadnje što treba Velikoj Britaniji. 

"Neću odstupiti, a zadnje što ova zemlja treba su, iskreno, novi izbori“, odgovorio je konzervativni čelnik parlamentarnom odboru na pitanje o mogućnosti novih izbora umjesto ostavke ako izgubi glasovanje o povjerenju. 

Johnsonov položaj uzdrman je nizom ostavki kolega i ministara koji smatraju da on nije dobar premijer. Nakon što je ostavke dalo više od 20 dužnosnika, dio zastupnika, pred kojima je odgovarao u srijedu, smatra da Johnson ne može popuniti ta mjesta u vrijeme kada se vladu poziva da reagira na rast troškova života i podrži gospodarstvo čiji rast usporava te mu prijeti recesija.

Johnson je pogođen i aferom "partygate". On i ostali političari izazvali su bijes javnosti jer su u vrijeme strogih restriktivnih pravila održali proslavu u njegovoj rezidenciji. 

 

Komentara 1

AD
admzaq
23:44 06.07.2022.

Ovaj ne da će ostati zapamćen u povijesti kao osoba koja je napravila grešku napuštanjem EU, već i osoba koja će se napraviti Škotsku neovisnom državom. Doduše, Englezi igraju prljavo, jer pravo glasa imaju i Englezi koji tamo imaju posjedee tako da ne odlučuju samo Škoti. No, vrlo je moguće da ovoga puta referendum i prođe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije