Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osuđuje svaki oblik zlostavljanja

Boras: I ja sam u životu imao mnogo uznemiravanja, ne seksualnog. Nitko me nikada nije štitio

Zagreb: Konferencija Vrednovanje doktorskih studija u RH - pregled reakreditacije
Marko Lukunic/PIXSELL
04.02.2021.
u 14:43

– Proveo sam postupak i svi moraju znati da oštro osuđujem sve – kazao je rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras novinarima

Ne mogu komentirati nikakve konkretne slučajeve jer moramo štiti žrtve, a sad su već neka imena izašla i treba pričekati da se postupak provede. Ja sam proveo postupak i svi moraju znati da ja sve oštro osuđujem, kazao je rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras novinarima na pitanje o seksualnom uznemiravanju na na fakultetu. Kazao je da zbog sudskog postupka ne može dalje govoriti.

Dodao je i da spolno uznemiravanje na Sveučilištu danas neće biti tema sastanka.

Video: Bivša dekanica Vesna Vlahović Štetić: Optužbe rektora Borasa su sramotne, čudi što nije tražio izjavu zlostavljane studentice

"Pogledajte komentare koji nemaju s istinom nikakve veze. Ja mislim da je grozno biti uznemiravan i zlostavljan pogotovo seksualno. I ja sam u svom životu imao puno uznemiravanja, ne seksualnog, hvala Bogu, ali isto tako nitko me nikada nije štitio, a ja štitim, pogotovo takve događaje", kazao je Boras novinarima.

Novinari su ga pitali kakvo je to povjerenstvo osnovao. Kazao je kako se radi o etičkom povjerenstvu te kako su fakulteti ti koji moraju provesti postupak.

Komentara 9

DH
dalibor.hren
15:33 04.02.2021.

Pogledaj se, tko bi te takvog uznemiravao i zlostavljao!?

OB
obican
15:23 04.02.2021.

Napuhani objekt

Avatar Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
16:28 04.02.2021.

U zivotu nije imao seksualnog uznemiravanja!!!!! Da mene u zivotu zene nisu seksualno uznemiravale i jos uznemiruju ja bih ipak o tome radije sutio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije