Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
75 17°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
 • Avatar babatero
  babatero:

  Od 1692. godine Filozofski studij u Zagrebu počinje i formalno-pravno djelovati kao Neoacademia Zagrabiensis, javnopravna visokoškolska ustanova. Akademija ostaje u rukama isusovaca do godine 1773, kada papa Klement XIV. raspušta taj red. Godine 1776. carica i kraljica Marija Terezija dekretom ... prikaži još! osniva Kraljevsku akademiju znanosti (Regia scientiarum academia) s tri studija ili fakulteta: Filozofskim, Bogoslovnim i Pravnim. Iako su se organizacijski oblici mijenjali, do godine 1874. ona ostaje najvišom školskom ustanovom u Hrvatskoj i Slavoniji, ustanovom koja je obrazovala većinu hrvatske inteligencije. Pod imenom Mudroslovni fakultet započinje s radom akademske godine 1874/1875. Filozofski fakultet posvetio je posebnu pozornost razvijanju fundamentalnih disciplina svojega prirodoslovno-matematičkoga odjela, koji je s vremenom postao kolijevkom nekoliko novih fakulteta zagrebačkoga Sveučilišta. Godine 1948. provedena je velika reorganizacija fakulteta… Komunisti otimaju i vladaju, preodgajaju i slave sebe kao gospodare života i smrti. Tko im poljubi stopala ima milost, tko ni pod kojim uvjetom ne želi bezbošcima titrati, farba ga se u neprijatelja, fašistu. Traje još uvijek…. Katedre su predodređene za provjereni kadar.

 • Deleted user:

  Gdo Stetic vi ste u svom rektorskom mandatu vise štete napravili studentima i profesorima nego svi rektori zajedno. FF je postao simbol neuspješnog fakulteta gdje je za rad na njemu najvažniji pol. pedigre. Vrlo brzo ce veliki broj katedri ce ... prikaži još! se zatvoriti jer neće biti studenata za vas i takav FF

 • misho32:

  glavna karakteristika tih nesposobnih crvenih mediokriteta sa filozofskog fakulteta je antihrvatsko djelovanje odnosno rad protiv hrvatski nacionalnih interesa . Protjerani su sa filozofskog fakulteta svi sposobniji i značajni ,stručni ljudi , kao Mislava Ježića ,a ostali su uglavnom oni koji ... prikaži još! koji javno propagiraju komunizam , i takvima je prepušteno da nam odgajaju djecu.

Još iz rubrike Vijesti

dobro izaberite

Lokalni izbori mogu donijeti promjenu, birajte one koji će se brinuti i o životinjama

PROGLAŠENI KRIVIMA

Trojica mladića prebila četvrtog jer je osvojio na kladionici 714 kuna

ODRŽALI PRESICU

Domovinski pokret kazneno prijavio Tomaševića: 'Otkrili smo tko ga ilegalno financira iz Njemačke'