Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUMROVEC

Bonvivan i hedonist Tito kao Josip Broz SuperStar(i)

Damir Ciglar
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/2
08.08.2014.
u 22:23

U projektu neće biti ničeg što nije potkrijepljeno povijesnim činjenicama pa će se prikupiti eksponati iz državnih institucija

Titov memorijalni centar u Titovoj rezidenciji u Kumrovcu, koji je nedavno najavljen prilikom posjeta predstojnika Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladena Pejnovića Krapinsko-zagorskoj županiji, bit će zapravo projekt nazvan Josip Broz SuperStar(i). Ozbiljan investitor koji se tada spominjao je Damir Ciglar, u poslovnom svijetu poznat kao suvlasnik i direktor uspješne reklamne agencije.

– Da, dobili smo pismene podrške Muzeja hrvatskoj zagorja, Općine Kumrovec i Krapinsko-zagorske županije te načelnu suglasnost Ministarstva kulture – potvrdio nam je Damir Ciglar. Objasnio je da projekt uopće neće imati nikakav politički prizvuk, već je namjera pokazati veličinu i značenje Josipa Broza kroz njegove karakterne osobine.

– Josip Broz bio je bonvivan i hedonist pa je od toga nastao i prvi dio naziva projekta Super, a drugi dolazi od toga što se Broza nazivalo Stari. No, u projektu, unatoč tome što se po njegovu imenu čini da bi se moglo raditi o nečem populističkom, neće biti ničega što nije potkrijepljeno povijesnim činjenicama. Stoga će mi svakako trebati pomoć institucija budući da bez eksponata, primjerice iz Ministarstva kulture ili Ureda predsjednika, ne mogu napraviti ništa – kaže Ciglar.

O detaljima projekta zasad se ne može doznati previše, što nije neobično jer stvarajući i radeći u reklamnoj agenciji dobro zna da bi se ubrzo mogle pojaviti ideje vrlo slične njegovima.

A cijela priča započela je vezom sa Zagorjem. Naime, Damir Ciglar je rođeni Krapinčanin s vikendicom u Kumrovcu koji želi dobro svom kraju.

>> Svaki put kad spomene Tita Karamarko dokazuje svoju nevjerodostojnost

>> 'Za Tita je gospodarstvo bilo jače, ali bilo je i zločina nakon 2. svjetskog rata'

Komentara 26

LI
lixeGZ
20:27 10.08.2014.

delnice 22, još uvijek pamte i mnoge hrvatske obitelji stradavanja svojih najmilijih na i nakon križnoga puta, prijekih sudova, bacanje u jame sve do 50-e te progone i pljaćke iz ideoloških pobuda. fašistička italija ugasila se negdje 43-će, tak da ti turizam u talijanskom splitu, zadru i ne drži vodu. mene i moje nisu oslobodili partizani, niti sam živio u tom dojmu. za usporedbu: fašističku njemačku su nakon rata podjelili na dva sektora zapadni i istočni socijalistički. 90-te se vidjelo kako je napredoval zapadni a kako i koliko istočni sektor. od silnog napretka su sami rusi predali istočnu njemačku zapadnoj, jer je ova socijalistička bankrotirala. tako držim i za Hrvatsku. da smo 45-te ostali zvanično gubitnici, po uzoru na zapadnu njemačku smo danas mogli biti švicarska. znači šumar tito se porinul kao hlače vrit i unazadil nas hrvate bar za 50 godina. osobno meni su uvijek bili draži vojnici pod hrvatskim grbom i znakovljem od nekih tamo partizančina sa petokrakom.

BU
budic
12:19 09.08.2014.

Zločinac. Ni fašizam nam nije mogao napraviti veću štetu od komunizma.

AU
autoritet
00:21 09.08.2014.

Ubojice su uvijek imale svoje groopies: što okrutniji ubojica to više obožavatelja. Čudno, no tako je, i vrijedi kako za pojedinačnog ubojicu u zatvoru tako i za masovne ubojice kakav je bio Tito. Tako bi, zahvaljujući upravo ljudima koji voleole ubojice, ovaj projekt zapravo mogao biti i komercijalno uspješan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije