Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
europa je radikalna
Povratak na članak

Boljševici pobjeđuju u Grčkoj, a nacisti i fašisti već kroje Europu

Uz veliku gospodarsku krizu koja je išla naruku objema opcijama, radikalni desničari svoj uzlet mogu zahvaliti i napuhanom strahu od islama i useljenika.

Komentari 44

SN
snovakor
12:21 29.05.2012.

Očito će svakom većom gospodarskom krizom dolaziti desno ili desno-sredinski na vlast..... valjda, da unište još ono što se uništiti može :) .... tako je bilo do sada, i tako će očito i biti dalje .... žalostno samo, da nikoko na ovoj Zemlji više ništa ne radi za čovječanstvo, nego sve protiv njega i Zemlje ....

VL
DO
Dolinski
12:22 29.05.2012.

Zašto ove desničare nazivate \"radiklanim\". Kad bi zaista bili radikalni, onda bi se zalagali za izlazak iz EU-a.

VL
MA
martinis
12:27 29.05.2012.

@snovakor Ako će desni doći zbog krize kako ti kažeš onda su lijevi uzrokovali krizu !! A je li veći grijeh uzrokovati krizu ili u njoj doći na vlast ??

VL
Avatar Pro et Contra
Pro et Contra
12:30 29.05.2012.

Napuhana dugotrajna kriza promijenila Stari kontinent i svijet. Novi poredak na pragu treba smanjit pucanstvo previse nas je i izmice nam kontroli, trosi se novac na naoruzanje umjesto da se brinemo o zemlji koja nas hrani, mi je unistavamo time unistavamo sami sebe.

VL
Avatar Pro et Contra
Pro et Contra
12:32 29.05.2012.

Usmjeri narod protiv naroda to vam nosi izmisljena kriza za III WW

VL
Avatar Stipo Li
Stipo Li
12:37 29.05.2012.

Žalo sno je da u Hrvatskoj nema ni lijevog ni desnog centra.... SDP i HDZ su djete istog roditelja KPH...... tako da u Hrvatskoj bez nekog radikalnog zaokreta ili okupljanja političke desnice u jaku, nažalost ne treću nego drugu, opciju.

VL
PN
premda_nije
12:41 29.05.2012.

Reklo bi se kako dečki iz \"držužbe Pere Bilderberga\" rade \"dobro\" svoj posao. Prvo su \"izmislili\" prije nekoliko godina do danas (odnosno proizveli preko banaka) ekonomsku krizu i recesiju u Europi, kako bi u konačnici potakli ponovno nicanje ekstremističkih stranki. Plan je valjda ponovno kakav veći i grozan rat, a onda \"njihova neosaveznička vojska\" (valjda NATO) oslobodit će sve zemlje u kojima se budu pojavili diktatori i ujedinit će Novu Europu, kao dio NWO. Reklo bi se Deja vu i 1929.-33. i 1939. je bila \"sadašnja recesija\". Na redu su neki novi \"mini Hitleri\" i valjda \"mini Staljini\". Što to onda znači da za pet-šest godina \"imamo novi antifašistički rat\"?! \"Srećom\" imamo \"antifašiste\" na vlasti u Hrvatskoj. Mi smo sada \"good guys\"!

VL
ĆA
ćaćaća
12:45 29.05.2012.

za naše političare desni su hdz:)))pa ta j isti hdz je brat sdp..u..nastali su od iste stranke kph..u hdz..u ima više ljevičara nego u sdp.u sve ex komunisti...dobro da ih dragi vođa nije nazvao zmijama:)))

VL
MR
mravac8
12:46 29.05.2012.

Ništa čudno, već pače očekivano ako znamo dvije stvari - da je kriza 1930-tih dovela Hitlera sa njegovim rasnim zakonima u Europi na vlasti i da je evolucija ljudskog uma spora. Dakle, danas 70 godina kasnije možemo se samo nadatiti da je čovječanstvo ipak barem toliko napredovalo da neće opet dovesti nekog poput Hitlera. I da će doći ( samo ) do zatvaranja u vlasita dvorišta, proglašavanja nekih drugih *neprijateljima* odnosno poslovičnog *Pedra* koji je kriv za sve .......... Time će se razvoj ljudskog društva samo usporiti ali neće i nazadovati.

VL
JB
jbgele
12:48 29.05.2012.

Odo ja na Bora-boru, a ovi neka se kolju Javite mi rezultat obavezno!

VL
MR
mravac8
12:52 29.05.2012.

Jesu li desničari rješenje za krizu? Naravno da nisu, nije bio niti Hitler rješenje za krizu. Jer gospodarski *rast* bio je utelmeljen na zlu, na uništavanju čovječanstva a ne na dobru i poboljšavanju naše zajedničke kuće. Odnsono rast u Njemačkojkoj do 1945., bio ne utemeljen na vojnoj industriji, na tvornicama smrti i oružja, na ubijanjima i otimanjima. Nakon 1945., Amerika koja nije imala ratnih razaranja nastavila je isto samo na blaži način. - Njen rast također se temeljio na rastu vojne idustrije. Na hladnom ratu, na trošenju silnih bilijuna dolara na oružje. Oružje je, dragi moji, ono što služi ubijanju ljudi.

VL
BG
BG
12:54 29.05.2012.

Meni je nekako ovo sve logicno. Dogorelo je i nemackoj i ostatku mocnih drzava i bogatih u Evropi. A opet nmoraju nekako da nameste teren za ozbiljan i neverovatan rat koji ce uslediti protiv islama. To jeste strasno,ali bice katastrofa.. Pogotovo sto ce tada Muslimani imati golgotu kakvu sveet nikada nije do sada zabelezio. Posebno u Evropi. Jedino je dobro sto cemo vratiti Kosovo,na neki nacin. Zato im i jeste stavljena zvezdica pored naziva. Cisto da budu mirni dok ne dodje do resavanja.

VL
Avatar Pro et Contra
Pro et Contra
13:07 29.05.2012.

Sljedeći posjet Trojke u Ateni će se održati kada se formira Vlada, a ne privremena vlada koja ima vrlo ograničen prostor za manevre. Trojka, koja se sastoji od Komisije, ECB i MMF-a, mora ostaviti pozitivan osvrt na izvedbe druge grčke prilagodbe, program za tromjesečno plaćanje hitnih zajmova iz zemalja eurozone i MMF-a da se može održati.

VL
PN
premda_nije
13:17 29.05.2012.

29.05.2012. u 12:52h mravac8 je napisao/la: Jesu li desničari rješenje za krizu? Naravno da nisu, nije bio niti Hitler rješenje za krizu... ------ Očito da brkaš uzrok i posljedicu. Kao što nije niti Hitler sam od sebe došao na vlastt 1933. tako ni sve što se događa danas u Europi nije slučajno i spontano. \"Iste moćne sile\" koje kroje svjetsku politiku u sjeni već stoljećima dovele su 1933. Hitlera na vlast kako bi preko njega ostvarile svoje mračne ciljeve i kako bi 1945. mogle slavodobitno \"osloboditi\" Europu od zla koje su same izmislile. tako i danas njihovi suvremeni nasljednici (jedni od njih su i družba Bilderberg) upravo svojom smišljenom politikom ekonomske krize\" ustoličuju\" nove ekstremiste lijeve ili desne diljem Europe. Zar ne primijećuješ da je \"obrazac ponašanja\" identičan?! Nevjerojatno je kad onda netko kaže kako nije bitna prošlost (povijest ) nego budućnost jer je jasno kako bez poznavanja i razumijevanja prošlosti osuđeni smo na stalno ponavljanje idiotskih povijesnih pogrešaka!

VL
Avatar Pro et Contra
Pro et Contra
13:17 29.05.2012.

A tko infiltrira pobjednika ako ne ti koji vladaju svijetom. Kako bi inace pridobili narod na svoju stranu? Odvezi posalji narod da se medusobno ubija i priskoci im u susret da stvoris mir u narodu i vladaj. Nije li tako bilo i u nasoj bivsoj? Promijenile su se granice ali politicari su ti isti i raspodijelili su si podrucja nad kojim vladaju. Je danas bolje? Po mome nije! Slobodni ali gladni nestao srednji sloj i sad nas plase krizom stezi narode ali oni nikad sebi ne stezu kod njih nikad nema krize.

VL
Avatar Pro et Contra
Pro et Contra
13:24 29.05.2012.

Za pobjedu je potreban novac marketing propaganda, a novac imaju samo kapitalisti ti isti koji vladaju svijetom.

VL
Avatar crv od porculana
crv od porculana
13:37 29.05.2012.

nadam se da ćemo ulaskom u eu i mi osnovati stranku koja će se boriti za progon homoseksualaca, niže vrijednih spodoba koje ne vole hrvatsku uskoro će i taj dan doći.

VL
CI
cicibela
13:51 29.05.2012.

Kao što reče Mayer Amchel Rothschlid : \"Dajte mi kontrolu nad opskrbom novcem nacija i država, i ne zanima me ko kroji zakone\". Ovo je živa istina. Kakve god političke opcije došle na vlast, ništa se neće promijeniti dok državeve nemaju monetarni suverenitet. Centralne banke u rukama nekolicine pojedinaca su izvor svih zala.

VL
IM
Immanuell
13:59 29.05.2012.

I što je tu čudno? Reakcija naroda Europe je posve normalna. Zašto se svi boje izreći očito?! \"Mainstream\" neoliberalna \"džungla na asfaltu\" donijela je širokim masama samo bijedu, samoubojstva, revolt, milijune ovrha njihovih domova. Zbog čega štititi rigidni kapitalizam? Zato što je to netko tako rekao iz MMF - a ili Svjetske banke?! Svašta, pa te dvije organizacije su izvršna sfera neoliberalne zamisli o globalnom društvu bez političkih granica, ali uz ograničenja pojedinca u njegovu privatnom životu o kojima nitko ne govori naglas. Koncept je propao, isto kao i poslovanje virtualnim novcem prebacujući nepostojeće banknote izražavanjem indeksa ili algebarskih cifri sa papira na papir ili u memoriju kompjutera. Kad nekoga tiskaš kao što se tiska Grčka, narod Grčke će se početi organizirati u nešto konkretno što će donijeti akciju na terenu bez straha od posljedica, bilo to lijevo ili desno po političkoj opciji zastupanja.

VL
BA
barbarosa
12:17 29.05.2012.

bravo!!!! to se znalo godinama da ce desnica doc na vlast!!! i drago mi je da je tako!!!

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.