Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA BOGATE GOLFERE

Bolje je kopati rupu za golf lopticu nego za masline

11.12.2008.
u 15:59

ŠIBENIK – Bit će to teren za golf s osamnaest rupa, kakva nema u ovom dijelu Europe. Stotine i tisuće bogatih golfera i njihovih imućnih prijatelja iz cijeloga svijeta zbog naše će odlične tople klime, svježeg čistog zraka i više stotina sunčanih dana u godini čarter-zrakoplovima hrliti na naše golf igralište, koje će se prostirati na 2 milijuna četvornih metara zemljišta, koje je sada samo šikara i kamenjar ili stari vinogradi i maslinici koji nikome ne služe (ionako ih za koju godinu neće imati tko obrađivati). Bit će tu i najluksuzniji hoteli s najvećim mogućim brojem zvjezdica koje će bez problema moći posjećivati i lokalno stanovništvo, ako bude htjelo.

Najutjecajniji strani investitori iz najbogatijih svjetskih zemalja guraju se i gotovo međusobno tuku kako bi mi u našoj općini baš njih izabrali da kod nas potroše više stotina milijuna eura te zaposle tisuću naših nezaposlenih ljudi... – ovako ili slično već se godinama bajoslovno najavljuju superposlovni projekti koji će neprijeporno donijeti obilje stanovnicima brojnih općina, gradova i sela cijele Hrvatske.

Od Istre, preko Like i Dalmacije lokalni općinari, župani, a i različiti ministri godinama blagoslivljaju projekte uređenja terena za golf na najatraktivnijim hrvatskim lokacijama, a koji bi, tvrdi se tvrdoglavo i ustrajno, donijeli blagotvorni preporod hrvatskom turizmu, a usput i svakome od nas.

No, posebno su se lokalni i državni dužnosnici, različiti agenti za nekretnine, provizije i ostalo, uzvrtjeli nakon netom objavljene najave ministra za turizam kako je novi Zakon o golf igralištima pred prihvaćanjem. Bit će to udarac bahatim malim vlasnicima beznačajnih vinograda i pašnjaka, koji zbog sitnih interesa odbijaju prodati zemljište i tako ugrožavaju nacionalne interese, kažu.

Novi će zakon to spriječiti, a svi takvi će, htjeli ili ne, svoju zemlju morati prodati ili će im biti – oduzeta, najavljuje se. Ipak, javljaju se već i zgroženi dežurni ekološki aktivisti, standardno upaljeni oporbeni političari i viču: – To je skandalozno, to nije ustavno, ne može se vlasništvo oduzimati kako bi tamo neki hohštapleri došli do milijuna kvadrata jeftinog zemljišta... – i tome slično. Tko je tu u pravu, neka prosudi kako tko zna. Je li pametnije bilo kopati rupe za golf loptice ili one za sadnice loze i masline, zasigurno će jasno spoznati naša djeca i unučad.




Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije