Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAJKA OSUMNJIČENOG

'Bolje da je u lijesu bio moj sin nego naš velečasni Mile'

Mile Ivančić
Foto: Marina Borovac/Večernji list
1/3
14.02.2013.
u 09:44

Mate se u zadnje vrijeme nekoliko puta vratio krvav iz škole zato što se potukao s kolegama

– Bolje da su u onom lijesu njega nosili nego našeg velečasnog. Njemu neka sudi pravda, a najviše nek’ se boji Božje pravde – kazala nam je Mirjana Dumović kad se u srijedu vratila s pokopa don Mile Ivančića za čije su ubojstvo osumnjičeni njezin 15-godišnji sin Mate te dvojica njegovih prijatelja iz srednje škole A. Č. (16) i J. Š. (17).

Nitko ne zna što odgaja

I dok je ponavljala da nije ni slutila što je njezin najstariji sin u petak oko 21 sat učinio, ni jednom nije izgovorila njegovo ime:

– On za mene ne postoji. Pa tu je večer došao kući, sjedio s nama za stolom, pričao o nekim običnim stvarima, jeo. Ja mu pomoći ne mogu. Ne daj Bože nikome. Nitko ne zna što odgaja – kaže.

Nije, dodaje, posumnjala da se dogodilo kakvo zlo. Još je manje, tvrdi, pokušala prikriti ga. Pitam ju je li znala da je Mate lanjskog prosinca ukrao župniku novac, kao što se to dosadašnjom istragom utvrdilo:

– Svi sad nešto znaju, a ja ne. Pa da sam znala da je ubio, da sam pokušala to skriti i uništavala dokaze, zar ne bi i mene zatvorili? Držali su me dva dana i na kraju rekli da idem kući. Takvu mi je, valjda, sudbinu Bog odredio. Ubiti se ne mogu, moram dalje zbog ovo dvoje djece koje imam – rekla je.

Marijan Prša, predsjednik mjesne zajednice Zavalje, sela nedaleko od Bihaća, u kojem je 8. veljače u župnom stanu okrutno ubijen don Ivančić, kaže da ne vjeruje da je Mirjana Dujmović znala što je Mate učinio:

– Ne bih sutradan vodila svoju curicu od jedanaest godina da to vidi – objašnjava.

Kad se don Mile Ivančić u oko 21 sat vratio od obitelji Majstorović, Zvonimira i Milke, kod kojih je bio na večeri, Mate ga je s dvojicom prijatelja čekao u dvorištu crkve:

Popili pivo

– Dečki su iz Bihaća, gdje su popili nekoliko piva, a ne znam jesu li i štogod drugo uzeli, došli pješice u selo. Kad je župnik stigao, Mate mu je pozvonio i rekao da treba ispričnicu za školu. Don Mile je otvorio – kaže Prša od kojeg doznajemo i da je nož oštrice duge 33 centimetra sa sobom ponio upravo Mate.

Mirjana Dujmović oko 23 sata uključila je perilicu za rublje i oprala odjeću među kojom je bila i ona što ju je Mate skinuo sa sebe:

– Ne, nisam primijetila da je na njoj bilo krvi – kaže.

Ako ju je i vidjela, Prša misli da joj i nije pridavala neku pažnju jer se, kaže, Mate u posljednje vrijeme nekoliko puta vratio krvav iz škole zato što se potukao.

– Kad smo se u subotu skupili ispred župnog dvora, s nama je bio i Mate. Ja sam rek’o da bi baš volio vidit tog mudonju koji je to učinio i da bi ga ja ubio. A Mate je na to kazao: “Baš je mudonja. I ja bi ga volio vidit” – kaže Prša.

>>Ubojica našoj novinarki: Župnik je bio divan, volio se šaliti s nama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije