Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domaća kvaliteta

Bolest ju iznenadila pa uzela život u svoje ruke: proizvela potpuno domaći hrvatski kolač koji je postao brend

Foto: SPAR Hrvatska
1/2
19.08.2019.
u 14:07

Bolest ju iznenadila pa uzela život u svoje ruke: proizvela potpuno domaći hrvatski kolač koji je postao brend

Koliko god te život iznenadi – možeš uvijek napredovati. Nije ovo još jedna isprazna motivacijska izreka, a najbolji dokaz za to su entuzijastične hrvatske poduzetnice Ivana Petrić i Deana Miletić koje su proizvele potpuno domaći, zdravi kolač Sparu, koja se može pronaći u SPAR i INTERSPAR trgovinama. Upravo Spara je simbol Deanine borbe i beskrajne tvrdoglavosti, a više o tome rekla nam je Ivana Petrić

-  Deana i ja znamo se još od mog djetinjstva. Ona je bila rukometašica, no bolest ju je u tome spriječila. Kako nije mogla mirovati i ne raditi ništa, odlučila je obnoviti djedovinu i zasaditi masline – kaže Ivana. Tu priča o hrvatskom kolaču tek počinje.

- Malo po malo, shvatila je da se od suhog voća, maslinovog ulja i još ponekih sastojaka može stvoriti vrhunski, domaći, visoko energetski kolač. Tako je nastala Spara na koju smo ponosni – prepričava Ivana. Tvrdi, o ovakvom uspjehu svog proizvoda nisu ni sanjale.

- Mi smo se prijavile na projekt Startaj Hrvatska kojeg je organizirao SPAR i INTERSPAR i to na nagovor moje kolegice. Bilo nam je malo teško, jer mi vam nismo žene od kamera i reflektora, nego smo tu kad nešto treba odraditi – kroz smijeh kaže Ivana. Prošle su audiciju, a nakon toga, naizgled običan domaći kolač postao je pravi hrvatski brend.

Deana Miletić i Ivana Petrić začetnice su brenda i kolača Spara
Foto: SPAR Hrvatska

- Ljudi nas često pitaju za recept, ne shvaćajući da je to zaštićeno vlasništvo. Kad im kažemo da iza cijele priče stojimo samo Deana i ja, ne mogu vjerovati da smo tako uspješne.

Ivana priznaje da je na tom putu imala mnogih birokratskih problema, ali upravo tvrdoglavost i želja za napretkom održale su ideju koja je naposlijetku i zaživjela.

- Poručila bih svima koji nešto žele stvoriti da ne odustaju. Neću lagati, teško je, ali isplati se. Kad vidiš da si uspio, budeš ponosan – zaključila je Ivana.

Spara se sada može naći na policama SPAR i INTERSPAR trgovina, koje projektom Startaj Hrvatska, ali i svojim djelovanjem potiču hrvatske poduzetnike i brinu o tome da se na njihovim policama kupuje zdrava, hrvatska, visoka kvaliteta proizvoda. Njeguju se izvorno prirodni sastojci i zdravlje pri proizvodnji, a među finalistima se izabere HIT proizvod koji nosi nagradu. Tako samo u SPAR i INTERSPAR trgovinama možete računati na 100 postotnu kvalitetu i domaće proizvode poput Zorine masti za kožu, potpuno domaćeg, prirodnog slatkog namaza Batela ili Shapello proizvoda za njegu kućnih ljubimaca.

Ni jedan proizvod nema konzervansa, aditiva ili umjetnih boja, a ovom inicijativom SPAR i INTERSPAR ne samo da motiviraju poduzetnike i „male ljude“, već povezuju Hrvatsku i prepoznaju šaroliku kvalitetu njenih ljudi.

Sadržaj nastao u suradnji s SPAR I INTERSPAR trgovinama.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije