Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posebno loš dan

Blue Monday – danas je najdepresivniji dan u godini

snijeg
Ben Birchall/Press Association/PIXSELL
21.01.2013.
u 11:20

Ono što taj dan čini toliko groznim jest kombinacija lošeg vremena, blagdanskih računa i neispunjenih novogodišnjih oduka

Danas se posebno loše osjećate? Ne brinite se, niste vi krivi – danas je, naime, najdepresivniji dan u godini. Ako se zbog posla ili drugih obveza prvi dan nakon vikenda morate ustajati rano ujutro, vjerojatno vam je naporan svaki ponedjeljak, no treći ponedjeljak u godini, takozvani blue monday, posebno je gadan.

Do tog je zaključka još 2005. godine došao britanski psiholog Cliff Arnall uz pomoć matematičke formule. Ono što taj dan čini toliko groznim jest kombinacija lošeg vremena, blagdanskih računa i neispunjenih novogodišnjih odluka. Vrijeme je takvo da, slikovito rečeno, spavamo zimski san, neaktivni smo i ništa nam se ne radi. Sve je to u međuaktivnom odnosu s našim raspoloženjem.

Doduše, formula je napravljena u sklopu marketinške kampanje za putničku agenciju Sky Travel pa je treba uzeti sa zrnom soli.

>>U badićima na snijegu prkosile najdepresivnijem danu

>> Loš vikend: Sindrom početka tjedna muči tisuće zaposlenih

Komentara 2

OB
-obrisani-
13:09 21.01.2013.

mnogi bi u lijepoj našoj bi bili presretni da imaju bilo kakav posao a ne da budu nervozni zato što moraju ustati zbog posla,tako da ova teza kod hrvatskog naroda neće proći ili će proći li u manjini,.

Avatar Prijavljeni
Prijavljeni
13:23 21.01.2013.

Meni je danas bas dobar dan. Uzivam na suncu i plazama Tajlanda i nista pretjerano ne radim. Malo citam i odmaram se. Kako to moze biti depresivno?! To su najobicnije gluposti za one hipohondere koji u to zeli vjerovati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije