Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOPOV PAO U KLOPKU

Blokirao daljinsko zaključavanje auta i ukrao iz automobila preko 100.000 kuna

Foto: PU zadarska
1/3
23.07.2019.
u 15:29

Počinitelj iz Zagreba otprije je poznat policiji po krađama diljem Hrvatske.

Na parkiralištu trgovačkog centra u Zadru prilikom pokušaja blokiranja daljinskog zaključavanja osobnih vozila uporabom uređaja za ometanje signala zatečen je i uhićen 52-godišnjak iz Zagreba.

On je i 29. lipnja oko 12 sati također kod jednog trgovačkog centra uporabom uređaja za blokiranje signala onemogućio 46-godišnjeg vlasnika osobnog vozila da zaključa vozilo, te potom iz pretinca vozila, iz novčanika otuđio 43 tisuće kuna, 1500 britanskih funti i  tisuću eura.

On je i 13.srpnja oko 10 sati, također na istom parkiralištu, ponovno uporabom uređaja za ometanje signala onemogućio zaključavanje vozila Mercedes  u vlasništvu 51-godišnjaka te potom došao do vozila, gdje je ispreturao stvari, a da ništa nije otuđio.

Nadalje,18. srpnja  oko 12 sati na parkiralištu u ulici Bleiburških žrtava u Zadru, ponovno uporabom blokatora za ometanje signala,  onemogućio je zaključavanje  Mercedesa (ZD) 65-godišnjeg vlasnika, odakle je otuđio 4 200 eura, 100 američkih dolara i 900 KDM - istakla je Sonja Šimurina iz zadarske policije, te dodala da je 52-godišnjak tako ukrao 100 tisuća kuna, te da je kod njega pronađen uređaj za ometanje signala pri zaključavanju vozila i dio otuđenog novca, koji su mu oduzeti.

Uz kaznenu prijavu zbog teških krađa, 52-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske. Doznajemo da je Zagrepčanina otprije poznat policiji po krađama diljem Hrvatske. Uglavnom je dolazio na parkirališta trgovačkih centra u skupocjenim autima i ciljao vlasnike istih takvih pretpostavljajući da u njima ima novaca i vrijednih stvari. Jučer je pak pao u policijsku klopku...

Komentara 16

ZI
_ziva_istina
15:54 23.07.2019.

Sigurno su ga uhvatili na djelu, inace bi mu mogli samo soli stavit na rep. Da je koristio logiku lopova, nikad se ne vracaj na mjesto zlocina, nikad ga ne bi ni uhvatili, a glupanu se omastilo na istom mjestu pa navalio ko mutav.

DO
Dolinski
15:51 23.07.2019.

Čestitka policiji i istražiteljima!

Avatar Gustav
Gustav
17:20 23.07.2019.

tolike novce držati u autu, pa koliko onda ima u banci !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije