Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bombaš iz Gajnica

Blažević počastio cimere iz bolnice i pojeo malo jogurta

Vojislav Blažević (1)
Robert Anić/PIXSELL
Autori: Sonja Hoffman, M. Zrinjski/VLM
15.02.2013.
u 09:06

Mjesec dana štrajka glađu. Nije razgovarao ni s istražiteljima ni sa svojim odvjetnikom. Smiju mu dati infuziju tek kada izgubi svijest, a i tada traže dopuštenje obitelji.

Vojislav Blažević (54), osumnjičen da je početkom godine postavio dvije improvizirane eksplozivne naprave u zapadnom dijelu Zagreba – u Podsusedu i Gajnicama, i dalje štrajka glađu u zatvorskoj bolnici jer tvrdi da je nevin, odnosno da s incidentima u kojima je i sam bio ranjen nema nikakve veze. Stanje mu se pogoršava iz dana u dan. Iako se ne hrani, u srijedu je navodno pojeo samo malo jogurta, doznajemo da nabavlja namirnice za ostale pritvorenike, svoje cimere u bolničkoj sobi!

Naime, postoji mogućnost naručivanja hrane u Bolnici za osobe lišene slobode. Blažević pokazuje karakter koji su isticali njegovi prijatelji, uvjereni u njegovu nevinost. Taj strastveni paraglajder iz zagrebačkih Gajnica nikad nije iznio svoju stranu priče, ni policijskim istražiteljima ni tužiteljstvu, a sada je toliko slab od gladovanja još od uhićenja da za to sada nije ni fizički sposoban. Njegov odvjetnik Branko Šerić također je uskraćen za iskaz svog klijenta iako bi volio da progovori kako bi barem okvirno mogao početi slagati obranu. Istraga eksplozija i dalje traje, no izgleda da novih detalja nema. Blaževiću je pak produljen pritvor zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja djela. Liječnici po zakonu nemaju pravo prisilno hraniti pacijenta sve dok je on pri svijesti, a neurološki testovi pokazuju da je svjestan što za njega znači odluka o odbijanju hrane.

– Infuziju se takvoj osobi smije dati tek kada neurološki testovi pokažu da njena odluka više nije svjesna, no i tada liječnici običavaju tražiti pristanak najbliže rodbine pacijenta prije nego što počnu davati infuzije – objasnila je dr. Slobodanka Keleuva, ravnateljica zagrebačke Hitne pomoći, koja se često susreće s takvim situacijama jer pacijenti koji gladuju znaju kolabirati. Isto se, dodaje, može pomoći i osobi u koje testovi pokažu da, iako nije u komi, gubi kontakt sa stvarnošću.

– Kada je osoba u komi i životno je ugrožena, liječnici uvijek spašavaju život bez obzira na to što se nekad znalo dogoditi da ih pacijent poslije tuži jer je njegova odluka o prestanku hranjenja bila voljna – istakla je.

>>Blažević i Vodičani eksploziv nabavili u BiH kod iste osobe?

Komentara 9

DI
Dingač
08:31 16.02.2013.

treba voju staviti u istu ćeliju s vodičanima. ako ništa drugo nek promjene iskustvo ...

OB
-obrisani-
09:56 15.02.2013.

gajnice je uz tebe....i stenjevac :))

OB
-obrisani-
07:04 16.02.2013.

A možda nije ni kriv!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A što ako se ustvrdi da iako je povezivan u Italiji davno sa bombama da sa ovim nema ništa???? Tko će tad biti kriv?????? Ako je krivac,pa krivac je tu,ne???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije