Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rat u ukrajini
Povratak na članak

Wagner predao teško naoružanje: Ruskom ministarstvu dali tenkove, preko 2500 tona streljiva...

U sklopu nove tranše potpore, o kojoj će se raspravljati na ovotjednom summitu NATO-a, Britanija i članice G7 će osigurati tisuće dodatnih komada streljiva zua tenkove Challenger 2 i više od 70 borbenih i logističkih vozila, piše Reuters.

Komentari 133

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
08:26 12.07.2023.

"Budimpeštanski memorandum" su potpisali čelnici Rusije, Ukrajine, SAD-a i Ujedinjenog Kraljevstva. To je osnovni dokument sigurnosti i stvaranja Ukrajine. Radilo se o dijeli procesa mirnog razdruživanja Ukrajine od Sovjetskog Saveza u kojemu Ukrajina dobija potporu svih potpisnika u predaji nuklearnog naoružanja Rusiji, a za uzvrat će joj potpisnici uključivši i Rusiju garantirati teritorijalni integritet i opstojnost. Međutim Rusija je cijelo vrijeme organizirala unutrašnje političke pripreme i nemire potpomognute od doseljenjih koloniziranih ruskih doseljenika. To je na kraju iznjedrilo snažan proruski politički blok koji je potpuno negirao Budimpeštanski memorandum da bi 2014. iznutra pomogao i rusku vojnu intervenciju u Ukrajini.

VL
PR
pravednik2
11:41 12.07.2023.

Jadan je ruski narod sa ovakvim "vođama". Gladovali su u prošlosti, zapad ih spasio od gladi. Sada, kada su se malo najeli, posilili se pa prijete cijelom svijetu, jer jedino što znaju, je napraviti bombe. I gladovati će ponovno. Zahvaljujućići "vođama". Jer bombe nisu jestive.

VL
Avatar Asterix
Asterix
09:10 12.07.2023.

Pazi ovog Međeda, radi zapadne pomoći Ukrajini izbit će treći svjetski rat. Zaboravlja da onomad 2. sv. rat nije izbio radi američke pomoći Rusiji.

VL
Avatar dosadno
dosadno
07:36 12.07.2023.

Ruska obrazloženja vlastita divljaštva su sve sumanutija. Svaka čast onima koji i dalje stoje na njihovoj strani i mogu taj kreteni zam probaviti.

VL
SA
saudinus
06:22 12.07.2023.

Ukrajina samo hrabro Lavrov je lazljivac Moskovski režim je zaboravio, tko je oteo Krim, poslao opremu i vojnike da podignu pobunu u Ukrajini kao i na kraju izvršili invaziju Medvedov također imaj kratko pamćenje ali ajde on je klaun.

VL
ME
medvedgrad
06:33 12.07.2023.

Rusija ce morati odgovarati za agesiju na Ukraijinu i sve učinjene zločine. Zlo se mora poraziti zbog buducnosti nase djece. Na koncu bolje da ne postoji ova civiizavija nego da ljudi poput Putina ili Hitlera mogu napadati ostale narode i i zemlje i biti kao nekakav bitan faktor. Ukrajinci se bore trenutno za sve nas.

VL
BA
bacenheider
07:38 12.07.2023.

NATO savez nemoze sad dozvolit rusku pobjedu.Neka dadu Ukrajincima najmodernije zapadno naoruzanje i da Ukrajinci tu rusku bandu istjeraju sa Ukrajinskog teritorija.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
08:29 12.07.2023.

Ruska intervencija je krenula snagama ruske vojske koje nisu nosile ruske oznake, Rusija je javno lagala i negirala da ima ikakve veze s tom vojskom ali sve je postalo jasno kada su se pojavili ruski vojni helikopteri i ruski ratni brodovi i zatražili predaju ukrajinske vojske. Cijeli niz laži je nastavljen sve do danas iz ustiju samog Putina. Budimpeštanski memorandum je potpisan 5. prosinca 1994. na sastanku na vrhu Organizacije za sigurnost i suradnju u Europi - OESS. U tom dokumentu Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Rusija "pozdravljaju" odluku Ukrajine da pristupi sporazumu o neširenju atomskog oružja, a između ostalog tu izražavaju priznanje neovisnosti Ukrajine i izjavljuju kako će poštivati njene postojeće granice. Slični sporazumi su istog dana potpisani i sa bivšim sovjetskim republikama Bjelorusijom i Kazahstanom.

VL
EF
Efendi
06:26 12.07.2023.

Zašto oružani sukob u Ukrajini ne prestane? Odgovor je vrlo jednostavan - nastavit će se sve dok Rusija ne odustane od planova da napravi carsku Rusiju na racun Ukrajine i dok ne dozivi teski poraz u Ukrajini!

VL
AK
Al kemičar
10:04 12.07.2023.

“Naš odgovor na Putinove nuklearne prijetnje trebao bi biti: “Svi imamo nuklearno oružje, i ono je u borbenoj pripravnosti” – predsjednik Češke Republike Pavel...bravo, kakav državnik

VL
FU
Fusnota
11:05 12.07.2023.

Zaharova volim te. Trebala bi podučiti nesposobne generale kalp se sprovodi specijalna operacija.

VL
Avatar zapadna turska
zapadna turska
12:43 12.07.2023.

zanimljivo: bivši vođa donbaške pobune, bivši FSB Girkin kaže da vjeruje da je Prigožinova pobuna bila "uspješna" i da se ravnoteža snaga mijenja u ruskom vodstvu, pri čemu on koje podržavaju Prigožina polako preuzimaju vlast. Kaže da žele navesti Rusiju da se povuče iz rata.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
13:59 12.07.2023.

Ukrajina je objavila koje su države poslale najveću pomoć. Po ukupnoj vrijednost: 1. SAD, 2. Njemačka, 3. UK, 4. Poljska, 5. Nizozemska . Po postotku vlastitog proračuna za poslove obrane: 1. Estonija, 2. Latvija, 3. Litva, 4. Danska, 5. Slovačka. U području Zaporožja viđena su francuska borbena oklopna vozila u sastavu pješaštva AMX-10 na kotačima. Osobno sam protivnik korištenja klaster naoružanja ("zvončića") jer sam vidio i doživio njihovu uporabu kada su velikosrbi raketirali Zagreb pred kraj rata u kojemu su tražili da se "sve srpske zemlje u Hrvatskoj njima odmah predaju" južno od granice Virovitica-Karlovac-Karlobag. Nikada hrvatske postrojbe nisu bombardirale ili raketirale srbijansko ozemlje tijekom svih godina agresije na Hrvatsku niti postoje masovne grobnice kakve su velikosrbi ostavili za sobom u Škabrnji, Vukovaru, Srebrenici.

VL
Avatar "Ruski mir"
"Ruski mir"
15:46 12.07.2023.

"G7 dogovorio dugoročnu isporuku oružja Ukrajini" - Financial Times...ma neeee, pa rusofili tvrde da je Ukrajina ostavljena sama i na cjedilu?!??

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
13:44 12.07.2023.

Bakhmut; Ukrajinci su osvojili dominantne visove sjeverozapadno od Klischivke i očekuje se daljnje napredovanje prema istoku od tih položaja. Ukrajinci su britanskim raketama raketirali Berdjansk i tamo zapovjedno mjesto 58 ruske armije na kojem su ubili generala Olega Cokova i dio osoblja. Istovremeno su raketirani i Tokmak i Melitopol. Francuzi će Ukrajini isporučiti rakete Scalp EG izrađene u okviru zajedničkog projekta s Britancima, iste klase kao Storm Shadows, domet 560km, Matra proizvodnje. Australija je počela ophodnju avionom E-7A za nadzor zračnog prostora i navođenje koji leti u Moldaviji i Poljskoj blizu granice Ukrajine. Rusi tvrde da je napadnut Tokmak klaster bombama pet dana prije američke potvrde da će ih poslati Ukrajini. Ukrajinski časnik Valerij Markus je tražio hitni premještaj zbog prostačkog i nemoralnog ponašanja drugih časnika i vojnika prema njemu.

VL
SU
steve urkel
14:49 12.07.2023.

Američki State Department: Rusija neće zaustaviti ukrajinski put u NATO. Ukrajina će postati članica NATO-a bez obzira na stajalište Rusije po tom pitanju, rekao je glasnogovornik američkog State Departmenta Matthew Miller tijekom brifinga za novinare 12. srpnja.

VL
DS
dr.sc.mr.itd.dr
14:16 12.07.2023.

bravo Ukrajina, ovako se bori protiv korupcije, nema nedodirljivih: "Danas je Ukrajinski ured za borbu protiv korupcije i Specijalizirano tužiteljstvo za borbu protiv korupcije podiglo optužnicu protiv Liudmile Marchenko, članice parlamenta iz političke stranke 'Sluga naroda' (Zelensky) u zloporabi položajaa i ovlasti te u prodaji lažnih dopuštenja muškarcima za prelazak državne granice i izbjegavanje služenja vojnog roka. Njezina cijena za svaku dozvolu za izlazak iz Ukrajine bila je 5300 dolara. Gospođa Marchenko i njezin pomoćnik suočavaju se s 5 godina zatvora."

VL
Avatar rusijajeagresor
rusijajeagresor
15:52 12.07.2023.

U Bakhmutu je oko 15.000 vojnika Ruske Federacije te ih UA snage uništavaju svaki dan . Rute opskrbe i povlačenja su pod vatrenim nadzorom Oružanih snaga Ukrajine i svako povlačenje će ih skupo koštati. najbolje rješenje bila bi predaja, ali to im neće dozvoliti zapovjednici koji se skrivaju duboko u pozadini. životi ruskih vojnika u Bahmutu vrijede sve manje i manje....

VL
Avatar "Ruski mir"
"Ruski mir"
15:44 12.07.2023.

Ruski zastupnik iz Jakutije izjavio je u Dumi da rusko Ministarstvo obrane ne daje točne i pravovremene informacije o "specijalnoj vojnoj operaciji". Podsjeća i da su Sibirci bili maltretirani i tijekom "Velikog domovinskog rata". Čini se da se ruske manjine počinju buditi??

VL
HH
hip hop
13:00 12.07.2023.

NATO summit, glavne vijesti: 🔸🇦🇺Australija će Ukrajini prebaciti 30 oklopnih transportera Bushmaster. 🔸🇳🇴Norveška će dati Ukrajini još 1000 malih izviđačkih bespilotnih letjelica Black Hornet. 🔸🇳🇱Zelenski se složio s nizozemskim premijerom Markom Rutteom da započne obuku pilota F-16 u kolovozu ove godine. Predsjednica se složila i oko konkretnog doprinosa Nizozemske jačanju naše protuzračne obrane i topništva. 🔸🇩🇪Postoji dogovor s Njemačkom o dodatnim lanserima Patriot i raketama za njih. 🔸🇸🇪Ukrajina i Švedska potpisale su sporazum o suradnji u obrambenoj nabavi na marginama summita NATO-a u Vilniusu, rekao je ministar obrane Reznikov. 🔸🇬🇧Velika Britanija najavila je novi paket vojne pomoći Ukrajini od 50 milijuna funti (64,7 milijuna dolara). Najnoviji paket financiranja britanske vlade uključivat će: dodatno streljivo za Challenger 2, više od 70 borbenih i logističkih vozila, uključujući borbena izviđačka vozila na gusjenicama. UK će također osigurati sredstva za rehabilitacijski centar za ukrajinske vojnike ozlijeđene u borbi.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.