Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEDENI PARK Grad uskoro Bjelovarčanima priprema zimsku atrakciju

Bjelovar uoči Nove godine napokon dobiva prvo klizalište

10.12.2008.
u 17:45

Dugogodišnja obećanja gradske uprave u kojima je najavljivano otvaranje klizališta napokon će se uskoro i ostvariti. Bjelovar će 28. prosinca dobiti prvo klizalište, Ledeni park, odjek je jučerašnjeg potpisivanja ugovora Antuna Korušeca, gradonačelnika Bjelovara i Željka Perkovića, direktora tvrtke Avirex 2, koja se obvezala na postavljanje i organizaciju klizališta.

Klizanje od 9 do 23 sata
- Dugi niz godina svjedočimo tome da brojni učenici, ali i ostali građani organizirano odlaze na klizališta izvan Bjelovara. Dovođenjem Ledenog parka, o kojem razmišljamo već dulje vrijeme, držimo kako ćemo ići na ruku mnogim obiteljskim kućnim proračunima. Nadalje, dovođenjem klizališta želimo oplemeniti ponudu sadržaja tijekom zimskog razdoblja - istaknuo je gradonačelnik A. Korušec.

Nova zimska atrakcija koju su Bjelovarčani nestrpljivo iščekivali bit će smještena na teniskom igralištu pokraj sportske dvorane Sokolana II., u Ulici Ivana Viteza Trnskog. Natkriveno klizalište (šator) dimenzija 13 x 30 metara biti će otvoreno do 28. veljače 2009. godine, a organizatori se među ostalim obvezuju da će osigurati dovoljan broj klizaljki za iznajmljivanje za sve programe, garderobni prostor, te prostor za okrepu.

Nadalje, izvođač će bez naknade osigurati klizalište i klizaljke za četiri sata dnevnog provođenja odgojnih i rekreacijskih aktivnosti djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, a što je predviđeno radnim danom od 9 do 13 sati. Klizalište će za rekreacijsko klizanje građana biti otvoreno svakog dana od 9 do 23 sata, s optimumo do 100 klizača.

Sat klizanja 25 kuna
Ono što građane ponajviše zanima je cijena sata klizanja, koja će prema riječima Ž. Perkovića biti identična kao u ostalim klizačkim objektima tvrtke Artex 2, a iznositi će 25 kuna za one koji ne posjeduju, odnosno 15 kuna za one s vlastitim klizaljkama. Za prvu klizačku sezonu Grad je u proračunu unaprijed osigurao 150.000 kuna, čime neće biti potrebe za dodatnim izdvajanjima.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije