Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznao krivnju

Bivši Wagnerov zapovjednik u Norveškoj se potukao u kafiću i hodao sa zračnicom

Andrei Medvedev appears in court
Foto: GWLADYS FOUCHE/REUTERS
1/3
27.04.2023.
u 17:43

Andrej Medvedev je u Norvešku došao u siječnju i vjeruje se da je prvi član grupe Wagner koji je pobjegao na zapad. Medvedev je u više navrata pričao o svome iskustvu u grupi Wagner, opisivao svoj bijeg iz Rusije u Norvešku, a jednom je prilikom kazao i kako prepoznaje osobe na videu smaknuća nekoliko ukrajinskih ratnih zarobljenika

Bivši zapovjednik Wagnerovih postrojbi koji traži azil u Norveškoj, Andrej Medvedev, priznao je krivnju za sudjelovanje u tučnjavi u kafiću i nošenje zračne puške u javnosti tri tjedna nakon toga. Rekao je kako se srami svojih postupaka. Međutim, porekao je napad na policijske službenike, koji mu se također stavljao na teret, rekavši kako je instinktivno reagirao na pokušaj da ga obuzdaju, ali "nije imao namjeru nikoga povrijediti". Prema iskazu policijskih službenika, prilikom izbijanja tučnjave, 22. veljače, Medvedev je bio vidno alkoholiziran i "spreman za borbu".

Zračnu pušku je nabavio za samoobranu, rekao je Medvedev, jer se bojao da bi ga netko mogao napasti, premda je u Norveškoj zabranjeno nošenje zračnih pušaka u javnosti. Tužiteljstvo je zatražilo kaznu od 18 dana zatvora. Ukoliko ga sud 2. svibnja, kada se očekuje donošenje presude, proglasi krivim, ne postoje indikacije da će biti izbačen iz Norveške, piše BBC.

Medvedev je u Norvešku došao u siječnju i vjeruje se da je prvi član grupe Wagner koji je pobjegao na zapad. Prema procjenama zapadnih službi, Wagnerovi borci čine 10 posto ruskih snaga u Ukrajini. Medvedev je u više navrata pričao o svome iskustvu u grupi Wagner i na ukrajinskom bojištu. Opisivao je svoj bijeg iz Rusije u Norvešku, a jednom je prilikom kazao i kako prepoznaje osobe na snimci smaknuća nekoliko ukrajinskih ratnih zarobljenika.

VIDEO: Predstavljan višenamjenskog protuterorističkog robotskog vozila

Komentara 5

DU
Deleted user
18:55 27.04.2023.

Ima, navodno (po BBC, DW, CiA i još nekim nepotvrđenim ali ozbiljnim izvorima) i jedan wagnerovac koji je pišao po zidu, iza željezničkog kolodvora u Berlinu!

ST
Stvarnost2
19:26 27.04.2023.

A zracna puska ga sigurno spasava🤦

XA
xaron
21:21 27.04.2023.

Norvežani se baš usrečili sa ovim likom. Ovakvim ponašanjem je poništio sve svoje izjave o bjekstvu iz Wagnera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije