Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krunoslav jakupčić

Bivši šef Hrvatskih šuma htio preko Milića zaposliti svoje ljude? 'Sve je bilo po pravilima'

Zagreb: Krunoslav Jakup?i?, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/2
31.01.2023.
u 10:17

Jakupčić je, tvrdi se, preko Milića tražio dopuštenje premijera Andreja Plenkovića za zapošljavanje u Hrvatskim šumama, a i glasnogovornik je imao svoje kandidate koje je trebalo uhljebiti – i to Niku Dujmovića

Ne bih to komentirao, sve smo radili po pravilima – kazao je bivši čelnik Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić, nakon što je Nacional u današnjem broju objavio transkripte poruka između njega i glasnogovornika Vlade Marka Milića. Jakupčić je, tvrdi se, preko Milića tražio dopuštenje premijera Andreja Plenkovića za zapošljavanje u Hrvatskim šumama, a i glasnogovornik je imao svoje kandidate koje je trebalo uhljebiti – i to Niku Dujmovića.

"Niko Dujmović" – poruka je to koju je Marko Milić poslao Jakupčiću 30. rujna 2019. dok je Jakupčić još bio šef Hrvatskih šuma i dok još nije bio uhićen, piše Nacional. "Radit će do godinu dana na određeno – takva je praksa u HŠ-u, a onda ćemo ga primiti na neodređeno. Čuo sam da je dobar LP", odgovorio je Miliću Jakupčić. "Hvala ti Kruno puno", odgovorio mu je Milić, piše Nacional. "Nema na čemu", uzvratio mu je Jakupčić. 

Dujmović se nakon toga, samo nekoliko tjedana kasnije u medijima spominjao kao pomoćnik voditeljice rasadnika Lukavec Anite Donkovac te je s njom primao sakupljače žireva u Velikoj Gorici. 

– To je, čini mi se, bilo 2019., ne sjećam se dobro. Ali znam da smo sve radili po pravilima. Sad se to izvlači s nekim mutnim i zagonetnim ciljem protiv mene ili protiv koga li, tužno je to. Ja sam u mirovini. Nisam ni pročitao članak niti se mislim time baviti – odgovorio nam je jutros na upit za komentarom Jakupčić. 

Svojedobni predsjednik uprave Hrvatskih šuma 2020. je bio uhićen zbog sumnji u zlouporabu položaja i ovlasti te trgovanje utjecajem u aferi Vjetroelektrane, no nakon ispitivanja odmah je pušten kući. Vratio se na posao čelnika HŠ-a sve do studenog lanjske godine kad je otišao u mirovinu, a u njegovu fotelju zasjeo je Nediljko Dujić, koji je za vrijeme Jakupčićeva mandata obnašao dužnost savjetnika uprave. 

>> VIDEO Plenković: 'Tko je AP, može biti puno opcija. Associated Press, autobusna poduzeća, Anthony Perkins'

Komentara 14

TA
Tarantula
10:41 31.01.2023.

Sve je po pravilima časnog suda HDZ-a! Idemo dalje!

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
11:22 31.01.2023.

Bivši šef Hrvatskih šuma htio preko Milića zaposliti svoje ljude? 'Sve je bilo po lokalnim balkanskim pravilima i uz Boga i domoljublje'

Avatar Krabat
Krabat
10:38 31.01.2023.

državne službe leglo su korupcije i kriminala, pa do kad mi moramo to gledati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije