Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORIVOJ ĆUKAC

Bivši ravnatelj rovinjske bolnice kazneno prijavljen

Rovinj
Duško Marušić/PIXSELL
11.02.2014.
u 15:39

Policija sumnjiči da je Ćukac, kao odgovorna osoba, u razdoblju od studenog 2002. do travnja 2013. godine sebi odobrio isplatu dodatka na plaću od 25 posto

Zbog sumnje u kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti policija je nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu protiv dr. Borivoja Ćukca, bivšeg ravnatelja rovinjske bolnice za ortopediju i rehabilitaciju "Dr. Martin Horvat" i nekim članovima Upravnog vijeća bolnice, među kojima je i predsjednik Vijeća i načelnik Županijske uprave Istarske županije IDS-ovac Valerio Drandić.

Policija sumnjiči da je Ćukac, kao odgovorna osoba, u razdoblju od studenog 2002. do travnja 2013. godine sebi odobrio isplatu dodatka na plaću od 25 posto, čime je rovinjsku bolnicu oštetio za nekoliko stotina kuna, dok se preostale osumnjičene tereti da su kao članovi Upravnog vijeća bolnice, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za više djelatnika bolnice, iako su znali da je to suprotno propisima, donijeli odluku kojom su ovlastili ravnatelja Ćukca da odobri isplatu stalnog dodatka na plaće za 21 djelatnika.

Time je bolnica u razdoblju od lipnja 2005. do listopada 2013. godine oštećena za nekoliko stotina tisuća kuna. Na stanje u rovinjskoj bolnicu ukazivali su i nezadovoljni zaposlenici, osobito u vrijeme smjena u Upravnom vijeću i imenovanju novog ravnatelja dr. Marinka Radea. I tada je predsjednik Upravnog vijeća bolnice Drandić potvrdio da su revizijom HZZO-a utvrđene određene nepravilnosti oko isplate plaća nekolicine zaposlenika.

- Vjerujem u institucije, drago mi je da će se stvari istjerati na čistac. Odluka o isplati dodatka na plaću donesena je 2005. kada sam ja bio član, a Marino Folo predsjednik Upravnog vijeća. Ovu odluku koju su tada pripremile stručne službe donijeli smo na Vijeću. Čim su nalazom HZZO-a 2011. godine utvrđene nepravilnosti, krenuli smo u njihovo otklanjanje i korigiranje plaća – kazao je Drandić nakon saznanja o kaznenoj prijavi.

Komentara 1

45
456
17:47 11.02.2014.

sa koliko ste se ljudskih sudbina poigrali Vi gosp. Drandiću i nekoliko vama blizih suradnika. neznate ni broj. sram me je reći da sam iz istre upravo zbog takvih kao šta ste vi. toliko daleko ste isli da ste i protiv volje kolektiva glasali, nasilno ste smjenili prije 2 člana upr. vijeća kako bi umjesto v.d. ravnateljice koja je pokrenula konačno stvari u bolnici, sada došao podoban i nekompetentan novi ravnatelj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije