Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRATKO SE ZADRŽAO

Tolušić i Aladrović ispitani u USKOK-u, nisu htjeli davati izjave medijima

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/11
20.06.2022.
u 15:55

Ispitivanje je završilo oko 16 sati, a obojica bivših ministara otišli su bez komentara za medije.

Tomislav Tolušić i Josip Aladrović, dvojica bivših HDZ-ovih ministra, ispitani su u sklopu istrage koju je protiv njih pokrenuo USKOK.

Riječ je o dva slučaja u kojima je istraga pokrenuta protiv Darka Horvata, još jednog bivšeg HDZ-ova ministra, a njome su obuhvaćeni i Ana Mandac, nekadašnja Horvatova desna ruka te Boris Milošević, bivši potpredsjednik Vlade.

Za njega je DORH prošli tjedan tražio skidanje saborskog imuniteta. Horvat i ostali sumnjiče se da su dodijelili poticaje tvrtkama koje nisu zadovoljavale uvjete. Milošević i Tolušić sumnjiče se da su urgirali za tvrtke svojih poznanika, dok se Aladrović sumnjiči da je zaposlio osobe koje nisu zadovoljavale uvjete u vrijeme dok je bio na čelu HZMO-a. 

Ispitivanje je završilo oko 16 sati, a obojica bivših ministara otišli su bez komentara za medije.

Nešto poslije 15 sati u prostorije USKOK-a u Vlaškoj ulici stigao je i bivši ministar Josip Aladrović, također dobro raspoložen, no za razliku od Tolušića koji je došao u majici s Marvelovim superjunakom, Aladrović je ipak odabrao formalniju odjeću.

20.06.2022.,Zagreb - Bivsi ministar Tomislav Tolusic u pratnji odvjetnika Ivana Stanica dolazi u USKOK dati iskaz vezano za aferu Aldrovic-Milosevic Photo: Emica Elvedji/PIXSELL
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Tolušić je u pratnji svog odvjetnika Ivana Stanića u USKOK došao malo prije 13 sati, no nijedan od njih dvojice nije bio raspoložen za davanje izjava.

Prije njega u Uskoku je ispitan bivši državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja Velimir Žunac, koga brani odvjetnik Fran Olujić. Žunac je, kako se doznaje, rekao da se ne smatra krivim, ali nije odgovarao na pitanja tužitelja.

Još se tijekom dana očekuje ispitivanje Josipa Aladrovića, također bivšeg ministra.

20.06.2022.,Zagreb - Bivsi ministar Tomislav Tolusic u pratnji odvjetnika Ivana Stanica odlazi iz USKOK-a nakon sto je dao iskaz vezano za aferu Aldrovic-Milosevic Photo: Emica Elvedji/PIXSELL
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Nakon što mu je Vlada 8. ožujka skinula imunitet, Aladrović je ustvrdio da nije kriv te da je spreman odgovoriti na sva pitanja.

"Smatram da nema nikakve krivnje u onome što se stavlja na teret, ali to je proces koji će trajati, vidjet ćemo kako će završiti. Bilo kakvo prejudiciranje s moje strane bi bilo nepotrebno", rekao je ranije Aladrović koji je u međuvremenu, zbog ove istrage, otišao s dužnosti ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Proširenjem istrage uz Aladrovića osumnjičen je i Damir Juzbašić, gradonačelnik Županje i bivši HDZ-ovac, sada nezavisni kandidat kojeg je podržao Domovinski pokret.

Komentara 14

DU
Deleted user
14:03 20.06.2022.

Druzba Mirko i Slavko morališu!!!

Avatar AlPoS
AlPoS
13:51 20.06.2022.

I treba se smijati našem narodu, koji je platežno betoniran na dnu Europe. Pogledajte plaće u Saboru, Vladi, ZG holdingu, danas je izašlo za plaće doktora. Ma naš narod i treba da živi na ivici egzistencije, kada ne zna izaći na ulice. Mogli smo biti bolji od Švicarske, ali to je sada pusti san, uništala nas je kapilarna korupcija, nepotizam, krkanluk i lažno domoljublje

Avatar Marko
Marko
13:54 20.06.2022.

Nisu ga češljali, nego glancali glavu mekanom krpom,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije