Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neslužbeno

Bivši ministar Darko Horvat ima novi posao? Evo gdje bi trebao raditi

Zagreb: Darko Horvat,  ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine
Davor Puklavec/PIXSELL
19.10.2022.
u 20:21

Horvat koji je osumnjičen za pogodovanje pri dodjeli bespovratnih poticaja dok je bio ministar, ne može biti imenovan niti na bilo koju drugu funkciju osim konzultantsku.

Bivši ministar graditeljstva Darko Horvat, neslužbeno doznaje RTL, ima novi angažman i to u tvrtki Končar. Posao je dobio putem natječaja.

Prema neslužbenim informacijama, Horvat bio trebao savjetovati Upravu u poslovima vezanima uz HEP. Horvat koji je osumnjičen za pogodovanje pri dodjeli bespovratnih poticaja dok je bio ministar, ne može biti imenovan niti na bilo koju drugu funkciju osim konzultantsku.

Kada je uhićen 19. veljače i kada je iz pritvora dao ostavku, Horvat je aktivirao opciju 6+6 koja mu zakonski priječi da bude imenovan na rukovodeće funkcije u tvrtkama s kojima je surađivalo Ministarstvo u kojem je bio ili Vlada, ali mu zakonski ne priječi da prima honorar za konzultantske usluge u tvrtku koja je u 3-postotnom vlasništvu države, ali u 80 postotnom vlasništvu Mirovinskih fondova na čijem je čelu Gordan Kolak iz HDZ-a.

Horvat nije odgovarao na pozive i poruke RTL-a. Potvrdu informacije do zaključenja priloga nije stigla ni iz Končara.

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
20:48 19.10.2022.

Putem natječaja.....🤦🤦🤣🤣🤣🤣🤣🤣

NA
najposebniji
21:28 19.10.2022.

Samo kod nas čovjek pod istragom za teški kriminal može na vrh jedne tvrtke.

DU
Deleted user
07:35 20.10.2022.

Bravo za mladog i sposobnog lava Horvata! Nikada nije kasno, feniks se iz pepela diže....za HDZ natječaji su samo formalnost!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije