Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Bivši francuski predsjednik na osuđeničkoj klupi zbog korupcije

Jacques Chirac
Reuters
30.10.2009.
u 10:33

Jacques Chirac optužen je za lažne ugovore koji su potpisani u vrijeme dok je bio gradonačelnik Pariza od 1977. do 1995. godine dok nije izabran za predsjednika Francuske.

Protiv bivšega francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca podignuta je optužnica zbog korupcije te će se morati suočiti sa sudom. Optužen je za lažne ugovore koji su potpisani u vrijeme dok je bio gradonačelnik Pariza od 1977. do 1995. godine dok nije izabran za predsjednika Francuske.

O optužnici za korupciju protiv bivšeg predsjednika govori se već godina, a on uporno niječe bilo kakvu povezanost s pronevjerom nekoliko milijuna eura koji su korišteni kako bi se otvorila izmišljena radna mjesta za političke suradnike i njihovu rodbinu.

Ured bivšega francuskog predsjednika u priopćenju je kratko izvijestio kako je 76-godišnji Chirac "smiren i odlučan" da dokaže kako niti jedno od 21 navodnoga lažnog zaposlenja nije lažno.

Komentara 4

RO
romictea
11:54 30.10.2009.

A kada cemo se mi ugledati na francuze pa procesuirati nase premijere od pravpog do zadnjeg, posebno ovoga sto je uz malo vitra partia put Canade, koji je pospremia stotinjak puta vise od ovoga Chirac-a.

Avatar Vladimir1204
Vladimir1204
11:34 30.10.2009.

Sarkozy je 10 puta gori od Chirac-a. Nadam se da ce dobiti non-lieu (oslobodjen).

Avatar punkufer
punkufer
12:26 03.11.2009.

Lopovi, lažovi, mafijaši... Toga ima svuda, ne samo kod nas. Naravno to gospodinu sa slike i sličnima njemu NIJE smetalo da Hrvatsku i druge male narode maltretiraju zbog nekakvih stvari kojima se i sami bave. Lako je na drugima tjerati principe, od drugih tražiti da budu pošteni i da se drže zakona. Treba krenuti od sebe, a ovaj \"ugledni gospodin\" iz kulturne i napredne zemlje očito to nije uspio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije