Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biznismen u ulozi predsjednika

Bivši britanski general upozorio da bi Trump mogao izazvati rat, a evo i zašto

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
28.01.2017.
u 16:54

Upravo zbog stava kakav je stekao kao biznismen, njegovi vojni i politički savjetnici možda neće biti u mogućnosti spriječiti ga da napravi neki potez koji je vrlo opasan na međunarodnoj razini

General Richard Barrons, bivši britanski general komentirao je američkog predsjednika Donalda Trumpa i njegov mentalitet kao i moguće poteze rekavši da se osobno boji da bi mogao učiniti nešto ludo. Naime, Donald Trump može biti vrlo opasan za ostatak svijeta, ako se mora suočiti s nekim vojnim odlukama, smatra britanski general.

General Barrons rekao je da je predsjednik SAD-a Trump naslijedio 'win-lose' stav iz poslovnog svijeta ( oblik tvrdog pregovaranja, pregovarate s namjerom da ispunite svoje zahtjeve u što većoj mjeri, ne vodeći računa o drugoj strani, dakle postižete za sebe win-lose situaciju), pa ga njegovi vojni i politički savjetnici možda neće biti u mogućnosti spriječiti da napravi neki potez. Pritom bi mogao, smatra britanski general, učiniti nešto 'ludo' što bi moglo izazvati i rat. Takav njegov mentalitet na geopolitičkom planu može biti vrlo opasan, rekao je Barrons.

- Netko tko je proveo čitav svoj život na čelu velike tvrtke poput Trumpa može imati problema prilikom sukobljavanja što može biti vrlo opasno na međunarodnoj razini - rekao je prilikom sastanka  Udruženje europskih novinara u Londonu dodavši da nije ista situacija gledajući Trumpa kao biznismena ili kao predsjednika.

- Ako se gospodin Trump bude sukobljavao, a s obzirom na prirodu njegova života do sada, on može odgovoriti na način koji je psihološki normalan za njega, ali duboko opasan za nas ostale - objasnio je svoj stav bivši general piše Independent.

> > Kako Trumpova politika izgleda u praksi? Počelo je 'skidanje' putnika s letova za SAD

Komentara 21

BE
berava
18:02 28.01.2017.

Trump je opasan za ljevicare koji su unistili planetu vise nego ratovi.

PO
pointmaker
18:22 28.01.2017.

Istina ipak je on deklarativno za mir sa rusijom dok drugi političari u americi to ne žele niti čuti.

DU
Deleted user
18:38 28.01.2017.

Mislim da bi Klintonica bila opasnija za mir u svijetu, narod je izabrao manje zlo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije