Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDAL

Bivše šefove orahovičke tvrtke KIO Keramika privela policija

krmpotić
Dragutin Šantoši
06.07.2010.
u 20:11

Policija večeras nije htjela reći za što se sumnjiče bivši šefovi poduzeća.

Darka Krmpotića, bivšega većinskog vlasnika i direktora propale tvrtke KIO Keramika Orahovica, policija je uhitila danas oko 17 sati i privela ga u prostorije PU virovitičko-podravske na obavijesni razgovor. U policijskim odajama završio je danas i Božo Ivičić, bivši suvlasnik i šef financija KIO Keramike, koji je tvrtku napustio prije nekoliko godina.

Policija večeras nije htjela reći za što se sumnjiče bivši šefovi poduzeća koji su zadržani na obavijesnom razgovoru. Vjerojatno je riječ o slijedu kaznene prijave koju su sredinom ožujka protiv nepoznatih počinitelja podnijeli Sindikat EKN Hrvatske i Podružnica KIO Keramika Orahovica optužujući nepoznate u 22. točke i to za prezaduživanje tvrtke, pogodovanje i nelojalnu konkurenciju, plaćanje enormnih intelektualnih usluga i druge protuzakonite radnje zbog kojih je 460 radnika ostalo bez posla. Prezaduženo poduzeće KIO Keramika, koje ima nepodmirena kratkoročna i dugoročna potraživanja u iznosu višem od 600 milijuna kuna, imalo je transakcije i s HPB-om, državnim fondovima i poslovnim bankama.

Zanimljivo je da je do kraja prošle godine najveći proizvođač keramičkih pločica u ovom dijelu Europe uživao potporu bivšeg predsjednika RH Stjepana Mesića, Nadana Vidoševića, Mladena Vedriša i drugih zvučnih imena iz hrvatskoga poslovnog i političkog svijeta koji su, nakon što je tvrtka zapala u teškoće, od orahovičke tvornice okrenuli glavu i prepustili je propasti.

Komentara 12

KO
kompa
23:28 06.07.2010.

jesu to oni kojima je dikobraz dao 150 000 000 kn

MA
Macaktom
21:58 06.07.2010.

sve je kriva nova talijanska linija proizvodnje pločica to je kio povuklo ispod vode

10
101lakeoswego
10:22 07.07.2010.

kaj to ima veze il bu sef joza ili miska, to nije privatna prcija pa da svak radi ko komunjare koje su opljackale hrvatsku, radnike razjurili, pa \"radnicka poduzeca\" upropastili ili prodali, ko god dosao i kak se god zvao neznaci nista, jer ima rame izmedju kojih se moze kretati, inace ce zglajzati heheheheheheheee

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije