Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stan od tri mil. kn

Bivša Zagorčeva žena zbog tuđeg duga ostaje bez stana od 3 mil. kn

'18.01.2012., Zagreb - Zgrada na Pantovcaku 34, ciji bi stan u potkrovlju trebao na ovrhu.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL'
'Tomislav Miletic/PIXSELL'
20.01.2012.
u 11:00

Gordana Bobinec nije imala pojma da bi njezin stan trebao biti prodan na dražbi 31. siječnja

Stan bivše supruge Vladimira Zagorca, Gordane Bobinec, procijenjen na više od tri milijuna kuna, 31. siječnja trebao bi na javnu dražbu. Riječ je o ovršnom postupku zbog starog duga bivšeg vlasnika stana Marija Plejića, bez obzira na to što je u zemljišnim knjigama danas kao vlasnica upisana Gordana Bobinec. Plejić je, inače, poznat kao bliski Zagorčev prijatelj i suradnik, a na suđenju Petraču spominjalo ga se zbog navodnih malverzacija s nekretninama na Pantovčaku.

Razgledavanje 23. siječnja

Vijest o prodaji raskošnog stana na Pantovčaku 34 iznenadila je i samu vlasnicu Gordanu Bobinec, koja je, kad smo je nazvali, utvrdila da o pljenidbi ne zna ništa. Bobinec inače ne stanuje na toj adresi, već je stan iznajmila, a ni podstanarka ni Bobinec nisu znale ni da je razgledavanje stana u društvu sudskog ovršitelja sazvano za 23. siječnja.

– Nije mi jasno zašto mi nitko nije poslao nikakvu obavijest – rekla je uzrujana Bobinec te dodala i da ne vjeruje kako joj bivši vlasnik, Plejić, ne bi javio da će stan na javnu dražbu.

Doduše, priznala je Bobinec, pri kupnji stana u zemljišnim je knjigama stajala aktivna plomba.

– Svi stanovi u zgradi bili su pod plombom, no to je zato što bivši vlasnik nije sve bio razriješio – kaže Bobinec, uvjerena kako je riječ o pogrešci.

Ovršni je postupak zbog duga od gotovo 80.000 eura pokrenut još 1994. (podaci o ovršitelju poznati redakciji), a nakon okončanja postupka Plejić je morao podmiriti više od 100.000 kuna sudskih troškova te kamate na dug koje se računaju od 2004. Sam je Plejić također ostao iznenađen, jer je, tvrdi, dug podmirio lani.

Propust u gruntovnici

– To je izvan pameti! Kako mogu teretiti tuđi stan ako imaju potraživanja prema meni – kazao je Plejić te dodao kako je vjerojatno riječ o ostatku kamata, koje, vjeruje, ne mogu iznositi mnogo. Kazao je i da je stan prodao prije 2000. godine.

U međuvremenu je u zemljišnim knjigama (od 1998. do 2008.) stajala privremena mjera zabranom otuđenja i opterećenja svih nekretnina Marija Plejića, a na koji je točno način i kada kupljena nekretnina, nije posve jasno. Gordanin otac Rudolf Bobinec tražio je 2009. da ga se upiše kao vlasnika (prije je bio predbilježen, i to u korist Gordane), što je odbijeno. No 2010. upis vlasništva odobren je njegovoj kćeri na temelju aneksa kupoprodajnog ugovora iz 2005. te aneksa darovnog ugovora iz 2009. I to unatoč tome što je u zemljišnim knjigama upisana ovrha.

Komentara 18

OB
-obrisani-
11:42 20.01.2012.

Trebaju domoljubni odmah na prosvjede za ovu nemočnu ženu nevinog viteza generala Zagorca koji je pljuča, znoj i vještinu dao za pokojnog Franceka, nezavisnu Hrvatsku i njenih 200 bogatih familija..

OB
-obrisani-
11:46 20.01.2012.

a bivša Zagorčeva žena je pošteno zaradila tih tri milijuna na tetki. kuna po kuna i nakupi se.

CE
Ceca
11:34 20.01.2012.

U zemlji dembeliji najveći je kriminal u sudovima pa tako i u gruntovnici. U ovdašnjoj gruntovnici možeš se upisati da si vlasnik Banskih dvora, naravno ak imaš love potplatiti službenika na pravom mjestu. S druge strane može te ovršiti tko god mu drago, ne mora te niti obavijestiti. Predlažem daljnje unapređenje sudstva u zemlji dembeliji na način da bi se građani mogli slati na izdržavanje kazne za izvršena kaznena djela koja bi se naknadno ustanovila. Naravno iz zatvora bi im se trebalo omogućiti ulaganje priziva, ta ukoliko dokažu da su nevini možda bi ih se kasnije moglo pustiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije