Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA AFERA

Uhićen bivši dekan Ekonomskog fakulteta u Rijeci: Sumnjiči ga se za kriminal težak 384.000€

Foto: PIXELL
1/2
08.02.2024.
u 14:50

Riječka policija istražuje desetero sudionika, uključujući i dekana, bivše uprave Riječkog fakulteta zbog gospodarskog kriminala.

Policija istražuje bivšu upravu Ekonomskog fakulteta jer, kako navodi Novi list, sumnjiči ih se za krivotvorenje isprava i gospodarskog kriminala teških najmanje 384.000 eura. Sadašnji dekan Ekonomskog fakulteta u Rijeci Saša Drezgić potvrdio je da se radi o bivšoj upravi na čelu s Alenom Hostom. No, Drezgić nije upućen tko je još uz Hosta obuhvaćen ovom istragom.

Telegram neslužbeno doznaje da se radi o neosnovanoj isplati honorara, odnosno bonusa na plaću. Host je na čelu riječke Ekonomije bio u dva dekanska mandata, od 2016. do 2022.

Riječka policija danas je objavila da je Služba gospodarskog kriminaliteta i korupcije PU primorsko-goranske u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci provela kriminalističko istraživanje nad desetero hrvatskih državljana zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Istražitelji tvrdi da je 48-godišnji hrvatski državljanin, kao odgovorna osoba visokoškolske ustanove s područja PGŽ-a, u razdoblju od 2018. do 2022. godine, počinio sedam kaznenih djela zlouporaba položaja i ovlasti i dva kaznena djela krivotvorenja isprava, čineći time ustanovi, ali i Državnom proračunu Republike Hrvatske, prouzročili materijalnu štetu od najmanje 384.000 eura.

VEZANI ČLANCI: 

To je učinio neosnovanim i protupravnim isplatama novčanih sredstava s računa fakulteta te krivotvorenjem službene i poslovne dokumentacije, tvrde istražitelji, piše Novi list

Komentara 4

Avatar Aristarh
Aristarh
15:11 08.02.2024.

Svi hoće da se obogate. Da i oni voze skupo auto ko susjed. Ne biraju način. Kad bi nekako mogli saznati koliko ih ima neotkriveno, ili koliko ih nikad otkriti nećemo. Zato uzbuna oko Turudića. Taj može birati koga će uhapsiti. Dovoljno je malo zagreba zagrebati. Uz današnju tehnologiju i ovlasti niko se nemože sakriti.

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
16:10 08.02.2024.

Vidi se po faci da je muljator

BE
bendzola
15:41 08.02.2024.

Ma nemoguće da naši ekonomisti kradu... To mi je nespojivo s tim zanimanjem...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije