Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jasna omejec

Bivša šefica Ustavnog suda: 'Povukla bih radikalan potez da sam na mjestu Šeparovića'

Zagreb: Ustavni sud nije prihvatio prijedlog banaka, zakon o konverziji švicaraca ide dalje
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
18.03.2024.
u 22:36

Omejec je izrazila nadanja kako će se suci držati svog stava i poništiti izbore ako Milanović i SDP ne poslušaju njihovo upozorenje.

Bivša predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec, inače članica Venecijanske komisije u Vijeću Europe, prokomentirala je situaciju oko kandidature predsjednika Zorana Milanovića na parlamentarnim izborima. Omejec je izrazila nadanja kako će se suci držati svog stava i poništiti izbore ako Milanović i SDP ne poslušaju njihovo upozorenje. "Nadam se da će se ponašati u skladu s odlukom jer je to jedini način da sačuvamo vladavinu prava u ovoj državi", izjavila je bivša predsjednica Ustavnog suda.

Bivša predsjednica Ustavnog suda tvrdi da bi se na mjestu Miroslava Šeparovića, aktualnog šefa Ustavnog suda, odlučila na radikalan korak poništavanja izbora. "Apsolutno! Vjerujem da će Ustavni sud bez ikakvih dvojbi procjenjivati daljnje postupanje predsjednika države i u odnosu na to donositi svoje sljedeće odluke", odlučno je kazala Omejec za Dnevnik Nove TV.

"Već danas Ustavni sud skuplja materijale", tvrdi Omejec. Također smatra da je Milanovićev govor neprihvatljiv te da si tako nešto ne bi trebao dopustiti. "To se ne smije govoriti. Nedopustivo je na takav način kvalificirati bilo koga, bilo kojeg građanina, bilo koju osobu jer Milanović nije u ovom trenutku u funkciji građanina. On mora shvatiti da nije samo personalizirana institucija predsjednika."

Devet sudaca Ustavnog suda podržalo je odluku oko Milanovića, njih dvoje bilo je protiv, dok su dva napustila sjednicu prije samog glasanja. "To je potpuno beznačajno. Nikada po mojem iskustvu, u najtežim situacijama, kada smo donosili odluke koje su bile protivne svim mogućim očekivanjima, državnim, društvenim, nitko nije pobjegao. Svi smo sjedili i svatko je ponio taj teret", izjavila je Omejec.

VEZANI ČLANCI:

GALERIJA Milanovićev život u fotografijama - od malih nogu do političke karijere

Zagreb: Ustavni sud nije prihvatio prijedlog banaka, zakon o konverziji švicaraca ide dalje
1/42

Komentara 7

Avatar nisam_robot
nisam_robot
08:13 19.03.2024.

Tako misle inteligentni i obrazovani. A SDPovci i "desničari" misle kako Milanović kaže.

GO
goran2hr
10:53 19.03.2024.

U sklopu reforme pravosuđa (koju ako ne odradi Mamić morati će netko drugi), trebalo bi uvesti da suce (na svim razinama), kao i lokalne šefove policije (Sheriff), biraju građani na izborima. I to na određeni mandat.

AK
Aka
04:49 19.03.2024.

Sve te izjave ćemo mi platiti, mislim- na kraju će se naplatiti iz naših džepova, iz narodne kase, jer sumnjam da se iko od stručnjaka javlja badave, samo što niti ne znamo naručioca, osim što možemo slobodno sumnjati npr. da je to HDZ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije