Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHIĆENJE Darinka Dumbovića

Lazić: Nesrazmjer u Dumbovićevoj imovini 2 mil. kn; Komes: Želio je rasprodati svu gradsku imovinu

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/8
14.06.2022.
u 18:42

Podnijeli smo svu dokumentaciju uz kaznenu prijavu. Ništa nije bilo od tih prijava. Da je tada bilo sluha, da se istražilo vjerujem da do ovoga sad ne bi došlo. Neka dokaže svoju nevinost. Nitko nije kriv dok mu se ne dokaže", kazala je.

SDP-ova Svjetlana Lazić, zamjenica danas uhićenog bivšeg petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića u razdoblju od 2013. do 2017., ispričala je kako je izgledao Dumbovićev mandat i kakvu su suradnju imali.

“2013. smo išli u koaliciju s HNS-om i osvojili smo vlast u Petrinji. U početku je sve normalno funkcioniralo, ali nakon dvije godine došlo je do problema. Ne samo u funkcioniranju, Dumbović je izašao iz HNS-a, prvo je išao kao nezavisni, ali nije osvojio mandat, a potom je ušao u Reformiste i Sabor. Mi smo kao SDP 2015. ukazali na dio nepravilnosti koje smo uočili, podnijeli smo kaznenu prijavu za nesrazmjer u njegovoj imovini. Bio je nesrazmjer od nekih dva milijuna kuna”, rekla je Svjetlana Lazić za N1.

Izjavila je da su prijavili nesrazmjer kao i potpisivanje ugovora za usluge koje nisu bile planirane proračunom što zakonski nije dozvoljeno, objasnila je.

VIDEO: Policija i USKOK oglasili se oko velike akcije! Uhićen bivši gradonačelnik Petrinje. Odvjetnik: Dumbovića se tereti da je pogodovao sinu

“Nakon nekog vremena poslali smo upit je li naša prijava zaprimljena, dobili smo nekoliko dopisa da su izvidi tajni i da se ne mogu komentirati da bi 2018./2019. prijava bila odbačena. Tad je Dumbović postao saborski zastupnik kao član Reformista. Moglo se čuti o navodnim radnjama od građana Petrinje svakodnevno, pa među ostalim zašto se ne procesuiraju prijavljene stvari, ali opet u kuloarima se neslužbeno pričalo da nije u nacionalnom interesu to sad procesuirati. Podnijeli smo svu dokumentaciju uz kaznenu prijavu. Ništa nije bilo od tih prijava. Da je tada bilo sluha, da se istražilo vjerujem da do ovoga sad ne bi došlo. Neka dokaže svoju nevinost. Nitko nije kriv dok mu se ne dokaže", kazala je.

Otkrila je da je i sama bila u sporu s Dumbovićem koji je protiv nje podnio kaznenu prijavu za pogodovanje nevjenčanom suprugu oko zemljišta.

“To je završilo odbacivanjem prijave. Ja sam privatno podnijela kaznenu prijavu protiv njega za klevetu, nagodio se jer je znao da je kriv”, rekla je Lazić i istaknula da je jutrošnja vijest nije iznenadila jer se o problemima pričalo i godinama prije potresa, a sve je kulminiralo nakon potresa.

'Nikad mu nećemo oprostiti što je dječje odmaralište na Punatu prodao za sitan novac'

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes komentirala je današnje uhićenje svojeg prethodnika Darinka Dumbovića.

“Ovo što se danas dogodilo zapravo je posljedica brojnih nemoralnih radnji. S takvim radnjama je gotovo. Ja i moji suradnici nećemo dozvoliti da Petrinja bude grad-slučaj. Otvorili smo gradsku upravu, radimo transparentno i jasno poručujem da je u Petrinji nulta stopa tolerancije na bilo kakav oblik mita, korupcije i malverzacije”, rekla je Komes za N1.

Foto: Danijel Prerad

Istaknula je da je jedna od ovrhi koja je stigla i "ispala iz ormara poput kostura" je ona za uklanjanje oštećenog objekta u naselju u blizini Petrinje, u iznosu od 324,000 kuna.

“To je prema svim tržišnim cijenama precijenjeno”, rekla je te dodala kako je gradsko vijeće i prije toga je ukazivalo na nepravilnosti.

“Gradonačelnik je želio rasprodati cjelokupnu gradsku imovnu. Nikad mu nećemo oprostiti što je dječje odmaralište na Punatu prodao za sitan novac”, rekla je.

Postavlja se pitanje je li Dumboviću zapravo presudila činjenica da više ne obavlja gradonačelničku dužnost.

“Ne mogu procijeniti kako su se odvijale akcije, ali ovakvi se poslovi ne odvijaju preko noći”, rekla je. Ukoliko današnje uhićenje rezultira pravomoćnom presudom, Komes navodi kako se nada tome da će sva imovina koja je otuđena iz gradskog proračuna biti vraćena.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije