Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosinac u požeškom kazalištu

Bit će plesa, koncerata i kazališnih predstava

kazalište požega
Foto: Dušan Mirković /Pixsell
04.12.2013.
u 11:03

Početkom iduće godine kreću pripreme za domaću profesionalnu predstavu, najavila je Valentina Soldo, ravnateljica Gradskog kazališta Požega

Bogat kazališni prosinac u Gradskom kazalištu Požega počinje današnjoj premijerom vlastite amaterske predstave pod nazivom „Darovi Djeda Božićnjaka“. Ovu blagdansku predstavu priredio je Tomislav Čmelar prilagodivši tekst Višnje Stahuljak. Tijekom prosinca bit će izvedena dvadesetak puta za djecu požeških vrtića, osnovnoškolce te za sve one koji će u kazalištu dobivati darove sv. Nikole ili Djeda Božićnjaka.

-Ekipa za predstavu je mala, ali snažna. Osim Borisa Benčića, doajena požeškog kazališta glumit će još Sanda Krmpotić, Mihael Kovačević i Karla Čmelar. Sadržaj priče svodi se na to da djeca dok čekaju dolazak sv. Nikole uživaju u pjesmi i veselju – objasnio je Čmelar na konferenciji za novinare.

Osim blagdanske predstave u požeškom će kazalištu tijekom prosinca biti održani koncerti Ličkog zavičajnog društva Vila Velebita i Hrvatske lige protiv raka te priredbe Marine Mihelčić pod nazivom "Naših 30 godina", Dječjih vrtića Požega i Katoličke osnovne škole.

-Imat ćemo jednu gostujuću kazališnu predstavu. Teatar Exit i "Teatroman" gostovat će 21. prosinca s monodramom "Ja, tata" u kojoj glumi popularni Rakan Rushaidat. Dan poslije održat će se završna prosinačka predstava u kojoj će se predstaviti polaznici Male škole kazališta. Oni će izvesti "Bakinu božićnu priču" – kazala je Valentina Soldo, ravnateljica Gradskog kazališta Požega.

Ona je ujedno predstavila i novouređeni prostor Male škole kazališta koji će imati višenamjensku upotrebu, a među ostalim služit će i za potrebe noćenja gostujućih glumaca.

-Početkom iduće godine kreću pripreme za domaću profesionalnu predstavu u kojoj će glumiti troje glumaca iz Požege dok će redatelj i ostalih troje glumaca biti iz Zagreba – najavila je ravnateljica Soldo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije