Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ususret kanonizaciji
Povratak na članak

Biskupi se žale da se blaženog Stepinca ignorira u javnosti

Biskupi su nezadovoljni medijskim praćenjem zbivanja oko kardinala Stepinca te su poručili da se u hrvatskoj javnosti različitim sredstvima pokušava nametnuti trend ignoriranja važnosti bl. Alojzija.

Komentari 56

ZA
Zahumlje
14:17 23.02.2015.

Pisati o Strpincu a ne spomenuti NDH je prakticno nemoguće. Stepinac je bio nadbiskup u vrijeme NDH. Podrzavao je tu državu. On snosi dio odgovornosti za sve zlocine koji su se dogodili u toj državi.

VL
Avatar Grunf
Grunf
13:45 23.02.2015.

Za sve su krivi ustaše i partizani

VL
CH
chemica
14:45 23.02.2015.

Podignite i vi šator! "Šatoraši" vam samo posude već spremne majice s križevima.

VL
AS
antun sklepic
14:09 23.02.2015.

pa imate oltare ah zaboravio sam kako su božije kuće svaki dan skoro prazne pa bi na televiziju he he he

VL
BH
bijela_hrvatska
13:07 23.02.2015.

kako su brzi kad treba napasti Crkvu...isto ko i onomad KPJ i KPH kad je trebalo uhapsiti, osuditi i u grob otjerati našeg sveca mučenika i Pravednika među narodima, bl. Alojzija Stepinca... a tako i 600 svećenika, redovnika, redovnica samo u Hrvatskoj, što naše katolike-klerike svrstava u sam svjetski vrh stradavanja od komunističkog diktatorskog režima.. čak ni u Poljskoj ni u Češkoj, koje imaju puno više ljudi, nije proliveno toliko mučeničke krvi ! A mi danas imamo Trg zločinca-bezbožnika i krvoloka tita u centru glavnog grada svih Hrvata, i njegovu bistu u Uredu predsjednika...sramota ! A bl. Alojzije, svetac i mučenik, koji je sve što je imao dao za Hrvatsku, nema ni svoju ulicu... Ako nas Bog neće ni zbog čeg drugog udariti, udarit će nas zbog toga...

VL
ĆA
ćaćaća
14:38 23.02.2015.

to samo dokazuje da početničko/komunsitiča ekipa drži medije..

VL
MI
mirtebi
13:10 23.02.2015.

Komunist ga ubili I zelite da komunisticki mediji pisu o tome u hrvatskom komunjarstanu. Moralo bi se zlocincaBroza spomeenuti a to je nedozoljivo kod crvenih fashista

VL
MA
Machak
14:09 23.02.2015.

Crkva ima svoje medije: radio, novine, TV emisije, portale,zatim propovjedi i vjeronauk. I nije im dosta, nego bi da mainstream TV stanice prate ovo nošenje trupla okolo kao onomad štafetu...Ovo je ipak sekularna država. Nažalost, ne dovoljno sekularna.

VL
GO
gotovinaa
00:54 24.02.2015.

popove oporezivati obavezno jer im je vozni park bolji od saborskog. nema popa ispod 100kg. žderu kao stoka, ništa ne rade, samo laprdaju. oduzet im imovinu i dati sirotinji

VL
LU
lupilex1
12:55 23.02.2015.

pozovite Glogoškog i Klemma i imat cete javnost neka prosvjeduju protiv toga i platite im šator

VL
Avatar Dameanu
Dameanu
13:24 23.02.2015.

Umjereni? odlican komentar.

VL
KA
KaNiDora
13:51 23.02.2015.

Sve kojima smeta kardinal Stepinac molim da ne komentiraju. Jer nema potrebe čitati njihova podmetanja.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
14:18 23.02.2015.

Stepinac je simbol. Jedni ne žele da se zna jedno, drugi kriju drugo. Idemo redom. Stepinac je postao zagrebačkim nadbiskupom nakon što je nekoliko kandidata odbacila vlast u Beogradu. Prihvatili su Stepinca jer je bio solunski dragovoljac u Srbijanskoj kraljevskoj vojsci. U njoj su pred kraj rata većinu činili borci izvan Srbije koji su smatrali da će time doći do ujedinjenja južnih Slavena i do spriječavanja aneksije hrvatskih krajeva od strane Italije. Taj podatak kriju hrvatski fašisti, jer ne žele da svi znaju da je ono za što je Stepinac dragovoljno išao u rat kako bi se protiv toga borio, upravo ostvario Ante Pavelić i njegov ustaški pokret i dao hrvatske zemlje Talijanima. U drugu ruku antifašisti nastoje zaboraviti Dom za starce u Brezovici kako je po nalogu Stepinca bio smješten cijeli starački židovski dom iz Maksimirske ulice. Ti Židovi dočekali su kraj rata o trošku zagrebačke nadbiskupije i Alojzija Stepinca osobno. Zašto se to javno ne publicira s detaljima o Stepincu i njegovome životu, nadasve pozitivnom i uglednom Hrvatu kojega su i fašisti i antifašisti proganjali?

VL
MA
Malenkost
13:56 23.02.2015.

Zasto se nije u jednom ponovnom sudskom postupku dokazala neispravnost i neutemljitost optuzbi u YU iznijeti protiv Kardinala Stepinca. To je od 1995 bilo moguce i potojali su mnogi svjedoci. Jel i ovo kao i Lustracija !! ne daju nikakoo !! Crkva nije naivna i mogla je s takvim postupkom i pravno "isprati" Kardinala. Ali to nije ucinjeno! Zasto ? Dakle otvoreno je sve moguce misliti. Jadno.

VL
Avatar Melankolija
Melankolija
13:36 23.02.2015.

Ja se ispricavam, ali koga jos interesira Stepinac?

VL
RA
rakikaki
14:39 23.02.2015.

Pa sto se cudite? Izlozeni smo srbokomunistickoj propagandi vec 70 godina. Pogledajte sto nam sad rade. Sve je jasno.

VL
MA
Manolo46
15:29 23.02.2015.

Pa kako i nebi kad ovom državom još upravljaju oni koji su ga otrovali kadmijem? Eno vam Jože Manolića u prvim redovima čak i na predsjedničkoj inauguraciji. To je tako kad nisu procesuirani zločini i zločinci iz komunizma. Zbog toga bi te komuniste trebalo rješiti, a to se neće nikad napraviti po načelima koje zastupa crkva tipa "tko tebe kamenom ti njega kruhom" ili "okreni drugi obraz". Do uspostave pravde trebalo bi se vratiti na stari zavjet, na "oko za oko zub za zub" a kad se postigne pravda i stvari izjednače, tek onda se može raspravljati o tezama iz novog zavjeta.

VL
JU
jurayy
14:12 23.02.2015.

Isusek isusek kojeg li članka

VL
UM
Umjereni
12:57 23.02.2015.

@IVANx3, mi živimo u civilnoj državi. Ako ti je do đamahirije, odseli se u islamsku državu. Nemam ništa protiv vijesti o Stepincu, ali s obzirom da se praviš gl.p, imaš puno portala na kojima se o Stepincu piše. Svatko neka si odabere ono što ga zanima. Kad Vatikan proglasi nekog Nijemca svecem, o tome ne bruje njemačke novine niti televizija, nego se donese jedna vijest i to ako, na jednom od tri programa državne televizije.

VL
PA
pako
12:58 23.02.2015.

Ne mogu vejerovati da se žale.Pa ima više svetaca nego dana u godini.Samo trebamo ići u Crkvu i slaviti.Ko će raditi.Neće nas nahraniti ovo nošenje"MOĆI" Sve mi je to morbidno.Nosati djelove mrtvog čovjeka i proglašaveti to svetošću. Sve to dada se svede u normalu.Ovako se ne brine za duhovno zdravljeNaroda. Ovo je MORBIDNO!!!!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.