Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratko Perić

Biskup tvrdi da su ukazanja Gospe u Međugorju 'nevjerodostojna'

Međugorje
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
23.07.2018.
u 21:55

U ta nevjerodostojna ukazanja 'međugorskoga fenomena' uključena su i ona navodna u prvih sedam ili deset dana 1981., tvrdi Mostarsko-duvanjska biskupija

Mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić poručio je apostolskom vizitatoru za Međugorje, poljskom nadbiskupu Henryku Hoseru kako drži da su ukazanja Gospe u Međugorju "nevjerodostojna", objavila je u ponedjeljak biskupija.

"Mjesni ordinarij....na temelju brojnih ispitivanja ne drži vjerodostojnim nijedno 'ukazanje', nijednu poruku, nijednu tajnu, nijednu pergamenu", stoji u priopćenju.

"U ta nevjerodostojna ukazanja 'međugorskoga fenomena' uključena su i ona navodna u prvih sedam ili deset dana 1981.", dodaje Mostarsko-duvanjska biskupija.

Međugorje
1/5

Hoser je ranije rekao kako je on imenovan isključivo za pastoralno djelovanje u Međugorju i da njegova zadaća služi učvršćenju jedinstva Crkve.

Umirovljeni nadbiskup Varšave i Praga u nedjelju je službeno stupio na dužnost na koju ga je imenovao papa Franjo.

U propovijedi na misi u tome poznatom marijanskom svetištu istaknuo je kako hodočasnici dolaze u Međugorje "kako bi susreli Boga, Isusa Krista i njegovu majku koja se u Međugorju naziva Kraljicom mira".

On je medijima ranije govorio kako bi Sveta Stolica mogla proglasiti vjerodostojnim ukazanja Gospe tijekom prvih sedam dana 1981.

U središtu međugorskog fenomena su ukazanja Blažene Djevice Marije pred šest osoba, o kojima Vatikan još nije zauzeo službeno stajalište.

Prema tvrdnjama tada šestero djece, Gospa im se prvi put ukazala 24. lipnja 1981. u mjestu Podbrdu kod Međugorja. Nekima ukazanja traju do danas.

Sveta Stolica imenovala je 2011. posebno povjerenstvo koje je istraživalo vjerodostojnost Gospinih ukazanja u Međugorju.

Izvještaj povjerenstva poslan je Kongregaciji za nauk vjere, a zatim papi Franji koji o tome treba dati konačni sud.

Komentara 100

ZO
zokimo
22:39 23.07.2018.

Ja ne vjerujem da su djeca mogla toliko dugo godina, i to baš sva, gledajte po svojoj djeci, može vas slagati možda 2 puta ali 3 nikako,

JU
juma
22:36 23.07.2018.

Biskup Peric bi javnosti prije svega trebao objasniti svoju suradnju i sastanke s Udbom i KGB-om u vrijeme medjugorskih ukazanja, o kojoj je nedavno progovorio bivsi visoko pozicionirani agent ruskog KGB-a, gospodin Aleksandar Maksimov.

GV
golub Vaso
07:22 24.07.2018.

Perić nije srebroljubac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije