Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči Božića

Biskup Mrzljak sa zatvorenicima slavio Službu riječi

zatvor
Marko Jurinec/Pixsell
24.12.2011.
u 13:03

Biskup se u svom obraćanju zatvorenicima te osoblju zatvora osvrnuo na Lukin izvještaj o Isusovom rođenju

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak tradicionalno je uoči svetkovine Božića pohodio Zatvor u Varaždinu gdje je sa zatvorenicima slavio Službu riječi.

Biskupa je pozdravio te mu na dolasku zahvalio zatvorski dušobrižnik p. Josip Krčmar, koji je također i dušobrižnik Kaznionice u Lepoglavi.

Biskup se u svom obraćanju zatvorenicima te osoblju zatvora osvrnuo na Lukin izvještaj o Isusovom rođenju te naglasio kako je Luki stalo da događaj Isusovog rođenja smjesti u konkretnu ljudsku povijest. Istaknuo je kako danas nema više onih koji niječu da je Isus doista živio na zemlji, no dodao je da ima onih koji ne vjeruju da je taj isti Isus doista pravi Bog. Tu činjenicu treba prihvatiti srcem, poručio je biskup te potaknuo prisutne da otvore oči srca kako bi vjerom mogli prihvatiti Sina Božjega koji postaje čovjekom. Pozvao ih je također da razmišljaju o Božjoj riječi koju su čuli te da na taj način u molitvi dočekaju svetkovinu Božića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije