Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRKVA UZ GENERALE

Biskup Košić pozvao na post i molitvu za Gotovinu i Markača

'05.05.2011., Trg Vere Grozaj, Sisak - Novouredjeni prostor Caritasa Sisacke biskupije blagoslovio je sisacki biskup mons. dr. Vlado Kosic.  Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL'
'Nikola Cutuk/PIXSELL'
07.11.2012.
u 14:19

Ovo je vrijeme koje zahtijeva jedinstvo našega naroda jer živimo u doba kada se sve vrijednosti nastoje izokrenuti i nametnuti neka "istina" koja ne postoji, poručuje sisački biskup

Sisački biskup mons. Vlado Košić pozvao je sve vjernike svoje biskupije na post i molitvu za pravednu presudu hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču na sudu u Haagu.

– Ovo je vrijeme koje zahtijeva jedinstvo svega našega naroda jer živimo u doba kada se sve vrijednosti nastoje izokrenuti i nametnuti neka "istina" koja ne postoji, ali kojom bi se mogao podjarmljivati naš narod i nametati mu volju moćnika koji ne žele dobro hrvatskome narodu ni Katoličkoj crkvi. Naše jedinstvo u molitvi i zajedništvu može osujetiti te planove – poručio je biskup Košić citirajući Evanđelje da "mnogo može žarka molitva pravednikova (Jak 5,16)“.

Kako javljaju iz Siska, od ove nedjelje, 11. studenog, do dana donošenja presude petka 16. studenog za pravednu presudu hrvatskim generalima molit će se na misnim slavljima na području cijele biskupije. U četvrtak, 15. studenog, u crkvama gdje je to moguće, nakon mise bit će i euharistijsko klanjanje na nakanu za domovinu te pravednu presudu.

 

Komentara 43

Avatar comparator
comparator
14:34 07.11.2012.

Bog im nemože pomoći u smanjenju nepravedne optužbe a kamoli kazne koja je drakonski visoka pa makar je i ukinuli.Molit ču se za njihovu dušu koja je pretrpjela tešku nepravdu i trpjet će ju dok su živi. Molit ču za razum koji nedostaje ljudskoj rasi i svojim ponašanjem ugrožava mir i pravo nemočnih na obranu. Nemočan je bio tada Hrvatski narod razoružan i razgoličen predan krvniku na panj. Hvala velikim Herojima za žrtve koje podnose pod križem nevjerničke Evrope .

PK
puši kurac
14:57 07.11.2012.

mrak mi je dok biskupi pričaju o istini koja ne postoji!!

DO
domagojb963
14:29 07.11.2012.

Ovo je vrijeme koje zahtijeva jedinstvo svega našega naroda jer živimo u doba kada se sve vrijednosti nastoje izokrenuti i nametnuti neka 'istina' koja ne postoji, ali kojom bi se mogao podjarmljivati naš narod i nametati mu volju moćnika koji ne žele dobro hrvatskome narodu ni Katoličkoj Crkvi. *** Uzaludan trud drugova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije